Kelan kurssit

Lehtimäen opistossa järjestetään KELA:n kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuskursseja vammaisille lapsille ja nuorille perheineen. Kurssitarjontaa löytyy tänä vuonna kehitysvammaisille, kehityshäiriöisille tai monivammaisille lapsille ja nuorille perheineen, Aspergerin oireyhtymää sairastaville lapsille ja nuorille perheineen, ADHD:ta sairastaville lapsille ja nuorille perheineen, CP – oireyhtymää sairastaville lapsille ja nuorille perheineen sekä Downin oireyhtymää sairastaville lapsille ja nuorille perheineen. Kursseilla on paikkoja sekä harkinnanvaraiseen kuntoutukseen että vaativaan kuntoutukseen.

Vaikeavammaisen kuntoutujan tulee saada ainakin korotettua vammaistukea. Tuen saaminen edellyttää, että sairaan tai vammaisen lapsen hoidosta, huolenpidosta ja kuntoutuksesta aiheutuu perheelle vähintään 6 kuukauden ajan tavanomaista suurempaa rasitusta ja sidonnaisuutta verrattuna vastaavan ikäiseen terveeseen lapseen. Vammaistuki on porrastettu kolmeen ryhmään rasituksen ja sidonnaisuuden määrän mukaan.

Lisätietoja:

Aino Mannismäki
040 5480 956
aino.mannismaki(at)lehopisto.fi

Rehtori
Eija Saarimaa
0400 351 328
eija.saarimaa(at)lehopisto.fi

 

Kursseille hakeminen

Hakemukset Kelan kursseille toimitetaan Lehtimäen opistoon tai kotipaikkakunnan Kelan toimistoon. Asperger- ja ADHD-kurssien hakemukset toimitetaan ainostaan Kelan toimistoon.

Kelan sivuilla lisää tietoa kuinka haet kuntoutus – ja sopeutumisvalmennuskurssille.

Liitteeksi hakemuksiin voimassa oleva kuntoutussuunnitelma, johon sisältyy kurssisuositus. Vapaana olevia paikkoja voi tarkistaa seuraavasta linkistä, joka avautuu Kelan kurssitarjontasivulle.

Suorita haku sanoilla Lehtimäen opisto ja pääset sivulle, jolla ovat kaikki Lehtimäen opistossa järjestettävät Kelan kurssit ja niillä olevat vapaat paikat.

Hakuaika: Kurssien hakuaika näkyy kurssilinkeistä tai Kelan sivuilta.