Teemaviikot ja -viikonloput

Aikuisopintoviikot

Kohderyhmä: aikuisopiskelusta kiinnostuneet

Aikuisopintoviikko on hyvä mahdollisuus tutustua Lehtimäen erityiskansanopistoon. Viikko tarjoaa mahdollisuuden sekä itsensä kehittämiseen että vaihtelun ja virkistyksen hankkimiseen. Viikon aikana saa tietoa aikuisopintolinjasta, opiston virikekursseista, seteliopinnoista ja yksilöllisistä asumisjaksoista.

Hinta 90 € (alv 0 %)

Teemaviikonloput

Opisto järjestää ohjattua ohjelmaa omille opiskelijoilleen viikonloppuisin. Lyhyet viikonloppukurssit ovat olleet hyvin suosittuja, joten järjestämme mahdollisuuden myös muillekin osallistua näihin teemaviikonloppuihin. Jos haluat pientä katkoa ja virkistystä arkeen mukavassa seurassa ja mielenkiintoisten teemojen parissa, niin tämä on juuri sinulle!

Hinta 55 euroa (alv 0 %), sisältää majoituksen ja ruoan.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset:

kurssisihteeri Sami Leppäkangas,
0400 365 375, sami.leppakangas@lehopisto.fi

 

Ilmoittaudu kursseille


Aikuisopintoviikot 2021

 • AIKUISOPINTOVIIKKO I VIRTAA JA VIRKISTYSTÄ 7.-11.6.2021

  Kesän alkuun sijoittuvalla Virtaa ja virkistystä -aikuisopintoviikolla saat kokea iloa, mukavia elämyksiä sekä rentouttavaa yhdessäoloa. Liikumme lähiluonnossa ja nautimme kesän valoisista illoista pihapelejä pelaten. Valmistamme luonnosta löytyvistä aineksista hemmottelupussukoita, joiden virkistävän tehon saat kokea saunan lämmössä. Katamme ulkoilmaravintolan ja herkuttelemme grillaten. Kaikki halukkaat pääsevät kärryajelulle ja tallille taputtelemaan heppoja sekä hoitamaan tallikissaa. Leikkimieliset kisailut kuuluvat tietysti kesään, joten visailumestari -diplomeita on taatusti jaossa kaikille osallistujille. Aikuisopintoviikko huipentuu pihadiskoon suosikkibiisien rytmissä.

  Hinta 90 € (alv 0 %)

 • AIKUISOPINTOVIIKKO II SYYSSÄPINÄÄ 18.-22.10.2021

  Lähde sinäkin lomalle Syyssäpinää -aikuisopintoviikolle. Ota mukaasi iloinen mieli ja tule mukaan mukavaan seuraan. Viikon aikana kokataan makoisia herkkuja ja syksyn kunniaksi viritellään tietysti tulet nuotioon makkaranpaistoa varten. Teemme syksyisen retken Voimavaratila Taikamäkeen ja siellä saamme seurata vilkkaiden vuohien lennokkaita pomppuja sekä voimme rapsutella lempeiden eläinten pehmeitä turkkeja. Syyssäpinää aiheuttaa myös valokuvaus hassujen hattujen kanssa. Mukaasi saat ihanan valokuvamuiston mukavalta aikuisopintoviikolta.

  Hinta 90 € (alv 0 %)

Teemaviikonloput 2021

 • HERKKUJA JA PIHABONGAUSTA 29.-31.1.

  Tervetuloa suunnittelemaan ja toteuttamaan opiston juhlavuoden kunniaksi opiston oma pulla ja opiston oma sämpylä. Voisikohan pulla ja sämpylä saada muotonsa opistolle tutuista eläimistä, kuten lintu, hevonen, poni tai kissa? Ja lopuksi tietenkin herkuttelemme maistuvilla leipomuksilla. Emme unohda myöskään pihalintuja, sillä valmistamme niille erilaisista siemenistä omat herkut. Lisäksi osallistumme viikonlopun aikana Suomen suurimpaan lintutapahtumaan, BirdLifen järjestämään Pihabongaukseen.

  Hinta 55 € (alv 0 %)/viikonloppu

 • NARRAUKSEN MESTARIT 19.-21.2.

  Suomen kieli on mielenkiintoinen, sillä yksi sana voi tarkoittaa useampaa asiaa. Narrauksen mestarit -viikonloppuna halukkaat pääsevät narraamaan kaloja Suninsalmen rantaan ja sinä voit tulla narratuksi leikkimielisissä Arvaa huijaus -pelissä tai Valehtelijoiden klubissa. Olen muuten kuullut, että 1970- ja -80 -luvuilla opiston opiskelijat kävivät usein pilkillä ja saivat saaliikseen pikkukaloja. Onkohan se totta? Siihen saat vastauksen Narrauksen mestarit -teemaviikonloppuna.

  Hinta 55 € (alv 0 %)/viikonloppu

 • TRENDIKKÄÄT KÄDENTAIDOT 26.-28.3.

  Käsityöt tuovat mielekästä vaihtelua ruudun tuijottelulle ja erilaisia käsitöitä tekemällä aivot saavat jumppaa. Kudonnasta on tulossa jälleen yksi kädentaitojen hittitekniikoista. Niinpä sinäkin saat viikonlopun aikana kokeilla muun muassa räsymaton tekemistä. Tule valitsemaan kuteita, laittamaan kudetta sukkulaan, pujottamaan sukkula loimen läpi, polkemaan polkusimia ja siirtämään pingotinta. Millaisen maton mahdammekaan saada yhdessä aikaiseksi? Opiston historiassa kudonta on lähes aina ollut keskeisessä roolissa. Opiskelijat ovat kutoneet paljon esimerkiksi mattoja, poppanoita ja raanuja.

  Hinta 55 € (alv 0 %)/viikonloppu

 • VOIMAANNUTTAVAA VESILIIKUNTAA 23.-25.4.

  Lehtimäen opiston uimahalli ja kuntoutustilat valmistuivat vuonna 1975 ja tilat ovat olleet ahkerassa käytössä valmistumisestaan saakka. Opiskelijat ovat nauttineet uimisesta ja aiemmin heille on järjestetty jopa uintikisoja. Vuonna 2020 osa tiloista on remontoitu, joten juhlistetaan tätä teemaviikonloppuna erilaisin ohjelmin. Opiskelijat pääsevät kokeilemaan sekä allasjumppaa että tarkkuuttaan vesikoripallossa, jonka jälkeen onkin mukava nauttia saunan lämpimistä löylyistä. Uimahallilla järjestetään viikonloppuna disko ja kahviosta saa ostaa maistuvia herkkuja.

  Hinta 55 € (alv 0 %)/viikonloppu

 • HEPPATERAPIAA 21.-23.5.

  Tämä viikonloppu on omistettu hevosten kanssa touhuamiselle. Käymme Xena -ponin kanssa retkellä lähimaastossa. Saat toimia heppakampaajana ja kaikki kampaukset kuvataan. Tietenkin pääset myös harjaamaan hevosia, tekemään tallitöitä ja osallistumaan taitoratatehtäviin. Ja eihän Heppaterapiaa -teemaviikonloppu olisi mitään ilman kärryajelua. Hevoset ovat kuuluneet opiston historiaan melkein alkumetreiltä saakka, sillä 1970 -luvun lopulla opiskelijoille alettiin tarjota ratsastusmahdollisuutta. Aluksi opiskelijat kävivät opiston ulkopuolella ratsastamassa, ja sen jälkeen opiston talli toimi vuokratiloissa, kunnes nykyinen talli rakennettiin vuonna 1989. Tällä hetkellä useat opiskelijat ratsastavat kerran tai kaksi viikossa ja toiminta hevosten parissa antaa opiskelijoille unohtumattomia kokemuksia.

  Hinta 55 € (alv 0 %)/viikonloppu

 • JOKAINEN RETKI ON PIENI SEIKKAILU 27.-29.8.

  Kuusimetsän tuoksu, auringon lämpö, nuotion kaunis loimotus, nuotiomakkaran herkullinen tuoksu ja maku ja luonnon äänet antavat parhaimmat aistielämykset useimmalle retkeilijälle. Viikonlopun aikana teemme pieniä retkiä lähimaastoissa, sytytämme leirinuotion ja nautimme luonnon tarjoamasta tunnelmasta. Tiesitkö muuten, että opiston toiminnan alkuvuosina 1970 -luvulla opiskelijat ja henkilökunta tekivät vaellusretkiä Lapissa? He yöpyivät tunturikämpissä, hakivat vedet avannosta ja tekivät jopa 50 kilometrin hiihtoretkiä tunturiin.

  Hinta 55 € (alv 0 %)/viikonloppu

 • NIKKAROINTIA PAJALLA 24.-26.9.

  Teemaviikonlopun aikana kaikki halukkaat saavat kokeilla pienten puutöiden tekemistä pajalla. Avustettuna onnistuu niin mittaaminen, sahaaminen, poraaminen kuin vasarointikin, joten rohkeasti vain kaikki kokeilemaan nikkarointia. Pajalla on valmistettu vuodesta 1973 saakka erilaisia puu- ja metallituotteita.

  Hinta 55 € (alv 0 %)/viikonloppu

 • ILOA MUSIIKISTA 29.-31.10.

  Iloa musiikista -teemaviikonloppuna tutustutaan eri maiden musiikkikulttuureihin, joten pääset todellakin matkustamaan ympäri maailmaa. Viikonloppu on täynnä rytmiä, soittamista, laulua, tarinoita ja äänimaisemia. Musiikkiliikunnassa voit toteuttaa itseäsi omien tuntemuksien mukaisesti, saat soittaa myös sateenvarjo-orkesterissa ja musiikkipolulla kulkien pääset kokemaan sekä kuulemaan musiikin ilon. 1990 -luvun lopulla opistolle valmistuivat vapaa-ajantilat sekä musa- ja taidetilat. Kaikki tilat ovat ahkerassa käytössä ja musiikista saamme iloa jokaiseen päivään.

  Hinta 55 € (alv 0 %)/viikonloppu

 • KYNTTILÄPAJA 19.-21.11.

  Lyhdyt ja kynttilät tuovat pehmeää valoa pimeisiin iltoihin ja hämärtyviin päiviin. Kynttiläpaja -teemaviikonloppuna voit kokeilla kynttilöiden tekoa erilaisiin muotteihin ja kaikki upeat uudet kynttilät tulevat myyntiin opiston puotiin. Viikonlopun erikoisuus on mandariinikynttilä, kokeillaan yhdessä, kuinka kauniisti se palaa lyhdyssä. 1970- ja 1980 -lukujen taitteessa opistolla toimi oikea kynttilätehdas. Tampereen ja Seinäjoen naistoimikunnat myivät opiskelijoiden valmistamia kynttilöitä, joita oli valmistettu muotteihin valamalla, kastamalla ja viimeistelty kauniilla koristeilla.

  Hinta 55 € (alv 0 %)/viikonloppu

 • DRAAMA, TUNTEIDEN TULKKI 10.-12.12.

  Aluksi näytelmäryhmä nykyään teatteritiimi on ihastuttanut meitä monilla upeilla esityksillään. Draama, tunteiden tulkki -teemaviikonloppuna jokainen saa heittäytyä erilaisiin tunteisiin draaman keinoin. Sinä saat hassutella ja nauraa, innostua ilmaisemaan, tehdä ilmeitä ja eläytyä erilaisiin tilanteisiin. Millainen peli mahtaa olla draamabingo ja mitä ihmettä tapahtuu draaman rastiradalla? Se selviää sinulle viikonlopun aikana.

  Hinta 55 € (alv 0 %)/viikonloppu