Teemaviikot ja -viikonloput

Aikuisopintoviikot

Kohderyhmä: aikuisopiskelusta kiinnostuneet

Aikuisopintoviikko on hyvä mahdollisuus tutustua Lehtimäen erityiskansanopistoon. Viikko tarjoaa mahdollisuuden sekä itsensä kehittämiseen että vaihtelun ja virkistyksen hankkimiseen. Viikon aikana saa tietoa aikuisopintolinjasta, opiston virikekursseista, seteliopinnoista ja yksilöllisistä asumisjaksoista.

Hinta 90 € (alv 0 %)

Teemaviikonloput

Opisto järjestää ohjattua ohjelmaa omille opiskelijoilleen viikonloppuisin. Lyhyet viikonloppukurssit ovat olleet hyvin suosittuja, joten järjestämme mahdollisuuden myös muillekin osallistua näihin teemaviikonloppuihin. Jos haluat pientä katkoa ja virkistystä arkeen mukavassa seurassa ja mielenkiintoisten teemojen parissa, niin tämä on juuri sinulle!

Hinta 55 euroa (alv 0 %), sisältää majoituksen ja ruoan.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset:

kurssisihteeri Sami Leppäkangas,
0400 365 375, sami.leppakangas@lehopisto.fi

 

Ilmoittaudu kursseille


Aikuisopintoviikot 2020

 • Aikuisopintoviikko I Pääsiäisaskartelua — kohti kevättä 24.–28.2.2020

  Tervetuloa nauttimaan lumesta, talvesta ja mukavasta yhdessäolosta liikunnan merkeissä. Valmistaudumme myös kevään suureen juhlaan — pääsiäiseen. Askartelemme pääsiäisaiheisia koristeita, tutustumme pääsiäisen perinteeseen ja valmistamme perinteisiä pääsiäisherkkuja.

  Hinta 90 € (alv 0 %)

 • Aikuisopintoviikko II Hemmotellen ja kuntoillen 29.6—.3.7.2020

  Luonnossa liikkuminen rentouttaa ja luonto lisää ihmisen onnellisuutta ja hyvinvointia ihan tutkitustikin. Opisto ja sen ympäristö antavat oivat puitteet luonnossa retkeilylle ja virkistäytymiselle. Kurssi tarjoaa myös elämyksiä ja hemmotteluhetkiä kuten hoitoja ja vinkkejä kaunistatumiseen, oman kunnon hoitamiseen ja henkiseen hyvinvointiin.

  Hinta 90 € (alv 0 %)

 • Aikuisopintoviikko III Opiston POP UP 12.–16.10.2020

  Opiston POP UP -viikko antaa mahdollisuuden aikuisopinnoista kiinnostuneille henkilöille tutustua opiston opiskelumahdollisuuksiin. Voit ponnahtaa paikalle ja nauttia monipuolisesta tekemisestä yhdessä toisten kurssilaisten kanssa. POP UP -päivät:
  • maanantai kädentaidot
  • tiistai tietotekniikka ja liikunta
  • keskiviikko kokkaus
  • torstai taide
  • perjantai musiikki

  Hinta 90 € (alv 0 %)

Teemaviikonloput 2020

 • Talven ihmemaa 24.—26.1.2020

  Onko sinussa salapoliisiainesta? Se selviää talvisen luonnon keskellä, sillä viikonlopun aikana selvitetään kadonneen lumiukon salaisuus. Jännää, eikö vain? Voit kokeilla myös lumista taitorataa ja testata tarkkuuttasi lumipallojen avulla. Talven ihmemaan revontulet ikuistetaan upeaksi maalaukseksi ja pääset nauttimaan lämpimästä talven herkusta.

 • Ystävänpäivän yllätys 14.—16.2.2020

  Ohjelmassa on sydänten metsästystä ympäri opistoa, kaikki sydänten löytäjät palkitaan. Arvaa kuka ystävä -pelissä tarkkaavaisuus on valttia, kun kukin vuorollaan yrittää ratkaista, kuka onkaan ystäväksi valittu henkilö. Ystävänpäivän yllätyksenä opistolle saapuu hali- maskotti. Halimaskottia voi tietenkin halata ja hänen kanssaan voi ottaa vaikkapa selfien.

 • Espanja ja Itävalta 6.–8.3. 2020

  Espanja ja Itävalta -teemaviikonloppuna tutustumme maiden kulttuuriin, kieleen ja musiikkiin. Harjoittelemme kenties flamencon ja wienervalssin askelia, opettelemme tervehtimään sekä espanjaksi että saksaksi ja kokkaamme molempien maiden herkkuja. Pääsemme myös nojatuolimatkalle katselemaan Espanjan ja Itävallan ihania nähtävyyksiä.

 • Virvon varvon 3.—5.4.2020

  Pääsiäinen on perinteitä vaaliva keväinen juhla, jolloin virvotaan ystävät ja tutut tuoreeks ja terveeks sekä herkutellaan suklaamunilla. Tänäkin vuonna opistolla toteutetaan perinteinen suklaamunajahti ja askarrellaan koristeita pääsiäiseksi. Jokainen saa osallistua pääsiäismunien koristelukisaan ja noitaluudan heittämisotteluun

 • Vallaton vappu 1.—3.5. 2020

  Vapun kunniaksi koristellaan opisto ilmapalloilla ja serpentiineillä. Töräyttelemme torviin ja teemme kasvomaalaukset illan discoon. Vallattoman vapun viettoon kuuluvat myös vappuhattuhässäkkä, vesi- ilmapallon kuljetuskisa ja serpentiinikäärmeiden etsintä. Ja kaiken hauskuuden lisäksi herkuttelemme perinteisesti simalla ja munkeilla.

 • Rapujuhlat 21.—23.8.2020

  Askarrellaan pieniä rapuja pöytäkoristeiksi, maalataan isoja rapuja julisteiksi, leivotaan maukkaita rapupullia kahvin seuraksi, pelataan jännittäviä rapupelejä ystävien kanssa ja maistellaan mehukkaita rapuja kaikki yhdessä. Siinäpä sitä onkin rapujuhlaa koko viikonlopuksi.

 • Sadonkorjuujuhlat 18.—20.9.2020

  ”Kukkuu, kukkuu, pikkulanttu nukkuu, kellarin pimeässä nurkassa. Hiiri se tuli ja puraisi, pikkulanttu naurista potkaisi.” Olikos tuttu biisi? Tämän vihanneslaulun opit varmasti viikonlopun aikana, sillä sitä lauletaan sadonkorjuujuhlassa. Laulamisen lisäksi tutustumme tietenkin syksyn satoon ja valmistamme kasviksista ja marjoista erilaisia herkkuja nautittavaksi opiston omassa sadonkorjuujuhlassa.

 • Karkki vai kepponen? 30.10.—1.11.2020

  Uskallatko maistaa kummitustikkaria tai puraista muumionakkia? Kyllä varmaan, jos olet itse valmistanut ne opetuskeittiöllä. Entä kuinka monta monsterikeilaa saat kaadettua? Sekin selviää sinulle viikonlopun aikana. Saat valmistaa myös oman pikkukummituksen, jonka lentotaito testataan kummitusten lentokisassa. Karkki vai kepponen on halloween -juhlaa.

 • Pikkujoulut 20.—22.11.2020

  Pikkujoulut -teemaviikonloppuna sinun tehtäväsi on auttaa joulupukkia etsimään kadonneet paketit. Kun paketit löytyvät, niin joulupukki saapuu kiittämään sinua upeasta työstä ja saat yllätyksen itsellesi. Viikonloppuna voit myös vierailla tontun arvoitusklubilla, missä selviää, oletko oikea jouluntietäjä. Totta kai viikonloppuna soivat myös joululaulut ja sinä saat laulaa mukana.

 • Sisua ja salmiakkia 4.—6.12.2020

  Pelaamme viikonlopun aikana Suomessa keksittyjä pelejä ja lisäksi juhlimme Suomea askartelemalla Suomi -aiheisia koristeita ja tanssimalla suomalaisen popin ja iskelmän tahdissa. Teemme yhdessä myös salmiakki-toffeeta, jonka valmistamiseen tarvitsemme hieman suomalaista sisua, mutta sisukkuus palkitaan, kun valmiit karkit sujahtavat suuhun.