Opiston teemaviikot ja -viikonloput

Aikuisopintoviikot

Kohderyhmä: aikuisopiskelusta kiinnostuneet

Aikuisopintoviikko on hyvä mahdollisuus tutustua Lehtimäen erityiskansanopistoon. Viikko tarjoaa mahdollisuuden sekä itsensä kehittämiseen että vaihtelun ja virkistyksen hankkimiseen. Viikon aikana saa tietoa aikuisopintolinjasta, opiston virikekursseista, seteliopinnoista ja yksilöllisistä asumisjaksoista.

Hinta 90 € (alv 0 %)

Teemaviikonloput

Opisto järjestää ohjattua ohjelmaa omille opiskelijoilleen viikonloppuisin. Lyhyet viikonloppukurssit ovat olleet hyvin suosittuja, joten järjestämme mahdollisuuden myös muillekin osallistua näihin teemaviikonloppuihin. Jos haluat pientä katkoa ja virkistystä arkeen mukavassa seurassa ja mielenkiintoisten teemojen parissa, niin tämä on juuri sinulle!

Hinta 55 euroa (alv 0 %), sisältää majoituksen ja ruoan.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset:

kurssisihteeri Sami Leppäkangas,
0400 365 375, sami.leppakangas@lehopisto.fi

 

Ilmoittaudu kursseille


Aikuisopintoviikot 2019

 • Aikuisopintoviikko I – Kohti kevättä 25.2.-1.3.2019

  Tervetuloa nauttimaan lumesta, talvesta ja mukavasta yhdessäolosta liikunnan merkeissä. Kurssilla valmistaudumme myös kevään suureen juhlaan - pääsiäiseen. Askartelemme pääsiäisaiheisia koristeita, tutustumme pääsiäisen perinteeseen ja valmistamme yhdessä perinteisiä pääsiäisherkkuja.

  Hinta 90 € (alv 0 %)

 • Aikuisopintoviikko II – Hemmotellen ja kuntoillen 1.-6.7.2019

  Luonnossa liikkuminen rentouttaa ja luonto lisää ihmisten onnellisuutta sekä hyvinvointia aivan tutkitusti. Opisto ja sen ympäristö antavat oivat puitteet luonnossa retkeilylle ja virkistäytymiselle. Kurssi tarjoaa myös elämyksiä ja hemmotteluhetkiä kuten erilaisia hoitoja, vinkkejä kaunistautumiseen, oman kunnon hoitamiseen ja henkiseen hyvinvointiin.

  Hinta 90 € (alv 0 %)

 • Aikuisopintoviikko III – Opiston pop up 14.-18.10.2019

  Opiston pop up –viikko antaa mahdollisuuden aikuisopinnoista kiinnostuneille henkilöille tutustua opiston opiskelumahdollisuuksiin. Voit ponnahtaa paikalle ja nauttia monipuolisesta tekemisestä yhdessä toisten kurssilaisten kanssa. Pop up –päivät ovat: maanantai kädentaidot, tiistai tietotekniikka ja liikunta, keski-viikko kokkaus, torstai taide ja perjantai musiikki
  Hinta 90 € (alv 0 %)

Teemaviikonloput 2019

 • Hullaannu talvesta 4.-6.1.2019

  Viikonloppuna järjestetään pulkkaravit ja näissä raveissa ei
  hevosia näy lainkaan. Voit valita itse, osallistutko ravilähtöihin vai jännitätkö leikkimielisen toto-veikkauksen parissa. Lisäksi lumesta löytyy salaperäisiä jälkiä, joiden mysteeri täytyy tietenkin selvittää ja tarkoitus olisi myös maalata lunta, juu tämä ei ole unta!

 • Turvallisesti arjessa 8.-10.2.2019

  Mitä teen, jos haistan savua? Mitä teen, jos näen tappelun?
  Mitä teen, jos sormeeni tulee haava? Näihin ja moneen muuhun kysymykseen etsitään vastauksia turvallisuus -pelin avulla. Tutustumme myös eri ammateissa toimiviin henkilöihin, jotka pitävät turvallisuudestamme huolta.

 • Relaa vähän 8.-10.3.2019

  Viikonloppuna pudotetaan hirviönaamarit pois, tutustutaan hengityskaveriin ja eläydytään rautakanki-spagetti -harjoi-tuksessa mielikuvituksen avulla. Kokeilemme myös satujoogaa, pakkaamme laukut mielikuvamatkalle ja rentoudumme rauhallisen musiikin sävelin.

 • Makumatka maailmalle 5.-7.4.2019

  Tiedätkö missä banaanit kasvavat? Minkä maan keittiössä tuoksuu jeera? Onko meksikonpata kotoisin Meksikosta? Syövätkö japanilaiset muutakin kuin raakaa kalaa ja riisiä? Arvaatko missä maanosassa vanhan tavan mukaan isä syö ruoan ennen muita perheenjäseniä ja lapset syövät ikäjärjestyksessä? Vastaukset kysymyksiin selviävät viikonlopun aikana, jolloin keittiö tulee varsin tutuksi.

 • Lautapelit pihapeleinä 17.-19.5.2019

  Olet varmasti pelannut Muistipeliä, Kimbleä, Afrikan tähteä, Dominoa ja muita lautapelejä. Tänä viikonloppuna saat kokeilla näiden tuttujen pelien pelaamista hauskoina ulkopeleinä.

 • Liputetaan luonnolle 30.8.-1.9.2019

  Tiedätkö, että Suomi on ensimmäinen maa maailmassa, joka nostaa lipun salkoon luonnon kunniaksi? Luonto on osa meitä ja jokaisella on oma luontojuttunsa, niin myös tänä viikonloppuna. Voit nauttia luonnonantimista, juosta poluilla, kuunnella tuulen huminaa ja kokea metsäseikkailun. Liputetaan mekin luonnolle!

 • Tarkkana liikenteessä 13.-15.9.2019

  Viikonlopun aikana liikutaan opiston lähiympäristössä ja etsitään kadonneita liikennemerkkejä. Voit kokeilla myös opiston pihaan ilmestynyttä liikennetaitorataa, jolloin selviää, muistatko liikkua liikenteessä tarkkana kuin porkkana. Lisäksi askartelemme yhdessä liikenteen vuosikellon, jonka jälkeen tiedät mitä sinunkin olisi tärkeä muistaa liikenteessä eri vuodenaikoina.

 • Eläinystävät 4.-6.10.2019

  Hepat, koirat, kissat ja kanit kuuluvat monen eläinrakkaan lemmikkieläinlistalle, mutta tiesitkös, että jollakin voi lemmikkinä olla myös lehmä tai rotta. Eläinystävät -teemaviikonloppuna saat tutustua monipuolisesti eri eläimiin niin opistolla kuin pienellä lähialueen retkelläkin.

 • Aistien 15.-17.11.2019

  Aistit ovat tärkeät ja erityisesti nyt! Viikonloppuna maistellaan, haistellaan, tunnustellaan, kuunnellaan ja katsellaan, joten
  sinulla on mahdollisuus saada paljon erilaisia aistikokemuksia yhdessä ystävien kanssa. Saat muun muassa kokea, millaista on tilata ja syödä välipala hämärässä tai ihan pimeässä kahvilassa, jolloin vasta joko haju- tai makuaistisi kertoo sinulle mitä olet syömässä. Jännää eikö vain!

 • Olen suomalainen 6.-8.12.2019

  Onko knagei? Kummottis? Sinoot useen oikias! Suottaahan tuo olla niinnii tai sitten ei. Luit juuri suomalaisia murresanoja ja teemme Suomen murrekartan murrevitsien avulla. Lisäksi suomalainen ruoka, suomalainen taide, suomalainen luonto, suomalaiset nähtävyydet ja suomalainen musiikki tulevat tutuiksi viikonlopun kuluessa. Juhlitaan yhdessä Suomea!