Ajankohtaista

TIEDOTE KOTEIHIN KORONAVIRUKSESTA (päivitetty 23.3.2020)

TIEDOTE KOTEIHIN KORONAVIRUKSESTA (päivitetty 23.3.2020)

Jatkamme toimintaa alla olevan tiedotteen mukaisesti toistaiseksi. Arvioimme tilannetta päivittäin, ja jos muutoksiin on tarvetta, ilmoitamme niistä välittömästi.

LEHTIMÄEN OPISTON TIEDOTE 23.3.2020

Suomen hallitus totesi maanantaina 16.3.2020 Suomen olevan poikkeusoloissa koronavirustilanteen vuoksi. Eduskunta on hyväksynyt valmiuslain käyttöönoton. Poikkeustilaa koskevia määräyksiä ja ohjeita tarkennetaan koko ajan.

Lehtimäen opisto jatkaa toimintaansa. Lehtimäen erityiskansanopistossa pyrimme huomioimaan opiskelijoidemme turvallisuuden, erityistarpeet ja heidän tarvitsemansa tuen. Valtioneuvoston tiedotteen mukaan opetus– ja kulttuuriministeriö on opiston osalta linjannut seuraavaa: Asumispalveluita tarvitseville vaikeimmin vammaisille pyritään turvaamaan mahdollisuus jatkaa asumista asuntolassa ja saada siellä opetusta ja hoivapalveluita. Opiston toiminta pidetään käynnissä poikkeustilan aikana, myös pääsiäisen ajan. Lisäksi opetus- ja kulttuuriministeriö on valtioneuvoston asetuksen perusteluissa todennut mm. että kaikkein vaikeimmin vammaisille koulutusta järjestävät kansanopistot voisivat jatkaa koulutuksen järjestämistä normaalisti.

Viranomaisten toivomus kuitenkin on, että turhaa liikkumista ja turhia sosiaalisia kontakteja vältetään. Suosittelemme, että opiskelija ei käy lomilla. Yhteydenpito koteihin ja läheisiin on syytä hoitaa puhelimitse, sähköpostitse tai digitaalisten sovellusten avulla. Tarkoituksenamme on opiskelijan itsensä, hänen kanssaopiskelijoidensa ja läheistensä sekä opiston henkilökunnan suojaaminen.

Mikäli kotiloma on välttämätön, tulee varmistaa, että kotona kaikki ovat terveitä, eikä tartuntavaaraa ole. Ennen mahdollista paluuta lomilta pitää varmistaa, että opiskelija ja kotiväki ovat olleet terveitä koko loman ajan. Selvitysten perusteella ratkaistaan opiskelijan paluu takaisin opistolle. Sairaana opistolle ei voi tulla. Lomista voi olla yhteydessä vs. rehtori Virpi Lahteen puh. 040 038 4093.

Emme toistaiseksi ota opistolla vastaan vieraita. Mikäli opistolle jäävälle opiskelijalle täytyy tuoda lääkkeitä, vaatteita, hoitotarvikkeita tms., olettehan etukäteen yhteydessä päivystäjään puh. 040 580 8793.

Suomen hallituksen päätökset ja opetus- ja kulttuuriministeriön sekä Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen määräykset saattavat muuttua nopeasti. Konsultoimme myös tiiviisti Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin asiantuntijoita. Tiedotamme avoimesti ja päivitämme tiedotettamme päivittäin.

Koronavirustartuntoja ehkäistään hyvällä käsihygienialla sekä huolehtimalla aivastamis- ja yskimishygieniasta. Tutustu hygieniaohjeisiin yhdessä opiskelijan kanssa.

 

Opetushallituksen varautumisohje

https://www.oph.fi/fi/koulutus-ja-tutkinnot/opetustoimi-ja-koronavirus

Opetus- ja kulttuuriministeriön koronaohjeistus

https://minedu.fi/artikkeli/-/asset_publisher/koronavirus-ja-opetustoimi

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) korona-ohjeet

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri

http://www.epshp.fi/

Ulkoministeriön matkustusohjeet

https://um.fi/ajankohtaista/artikkeli/-/asset_publisher/iYk2EknIlmNL/content/kysymyksi-c3-a4-ja-vastauksia-matkustamisesta-ja-koronaviruksesta

Virpi Lahti, vs.rehtori