KONTRASTI

Virikekursseista selkokielellä

VIRIKEKURSSEISTA VAIHTELUA JA VIRKISTYSTÄ

Lue virikekursseista yleiskielellä [ei selkokielinen] ›

 

 

”Elämä on opintomatka”

 

Lehtimäen opistolla voit opiskella lyhyenkin aikaa ja tutustua samalla opiston toimintaan. Järjestämme valmiiksi suunniteltuja kursseja ja sinua varten sopeutettuja opintojaksoja. Niillä voit kehittää eri taitoja ja saada elämään vaihtelua ja virkistystä.

 

Lehtimäen opiston järjestämät virikekurssit on tarkoitettu erityistä tukea ja ohjausta tarvitseville nuorille ja aikuisille. Jos viikko tuntuu liian pitkältä ajalta, kurssilla voi viipyä vain muutamia päiviä. Voit osallistua kurssille myös henkilökohtaisen avustajan kanssa. Päiväkohtainen kurssimaksu oman henkilökohtaisen avustajan kanssa on 60 € vuorokausi.

 

Virikekurssit tarjoavat elämyksiä, vaihtelua elämään, yhdessäoloa ja onnistumisia. Jokaisella kurssilla on mahdollisuus päästä ratsastamaan tai kärryajelulle ja käydä uimahallilla saunomassa ja uimassa. Joillakin kursseilla saatetaan tehdä pieni retki lähialueella. Ohjelmaan voi sisältyä myös musiikkia, liikuntaa sekä rentoutumisharjoituksia. Useilla kursseilla järjestetään kurssijuhla ja valmistetaan pieni kurssimuisto. Ja takuuvarmasti jokaisella kurssilla on mukavaa tekemistä ja ohjattua iltaohjelmaa tarpeellisia lepohetkiä unohtamatta.

 

Kurssikustannukset:

Kurssien hinta sisältää täysihoidon:

  • majoituksen yleensä kahden hengen huoneissa
  • aamupalan, lounaan, päiväkahvin, päivällisen ja iltapalan,
  • uimahallin käytön kurssiohjelman mukaan,
  • yhden ratsastuksen ja kärryajelun viikon aikana.

Kurssilaiset maksavat itse matkat, lääkkeet ja henkilökohtaiset tarvikkeet. Sopimuksen mukaan kurssimaksun voi maksaa kahdessa erässä.

 

Vuoden 2021 virikekurssit löytyvät myös opiston vuoden 2021 esitteestä.

Ilmoittaudu virikekursseille ›

 

 

 

Virikekurssit 2021
 

1. TALVEN RIEMUJA 1.3.-5.3.2021 (5 vrk)

 

Kurssi tarjoaa elämyksiä ja hemmotteluhetkiä oman kunnon hoitamiseen ja henkiseen hyvinvointiin. Ohjelmassa on talveen liittyvää musiikkimaalausta ja askartelua. Hankidiskossa pyörähdellään menevän musiikin tahdissa ja lumisählyturnauksessa voi ottaa mittaa pelitaidoistaan. Herkutteluakaan ei unohdeta, sillä lumiukkokuppikakut odottavat valmistamista ja makkarat paistoa takkatulen äärellä.

 

Hinta 372 € (alv 0 %)

2. KANSAINVÄLISYYTTÄ KYÖKIN PUOLELLA 31.5.-4.6.2021 (5 vrk)

 

Maailmalta tullaan opistolle kylään – kuulemme tarinoita eri kulttuureista ja maistamme maukkaat maut maailmalta. Haloo Helsingin sanoin: ”Maailma on minun, maailma on sinun. Maailma on tehty meitä varten, jokainen tänne jonkun jäljen jättää.”

 

Hinta 372 € (alv 0 %)

3. RATSASTUSTA JA KÄDENTAITOJA 31.5.-4.6.2021 (5 vrk)

 

Ohjelmaan sisältyy ratsastusta, tallitöitä, hevoshoidon teoriaa ja käytäntöä. Kurssilla valmistetaan myös heppa-aiheisia käsitöitä ja askarteluita.

 

Hinta 372 € (alv 0 %)

4. HYVÄÄ OLOA JA VOIMAA ARKEEN 31.5.-10.6.2021 (11 vrk)

 

Kurssilla opetellaan rentoutumaan, pitämään huolta omasta terveydestä ja kunnosta. Kurssin aikana paneudutaan levon, ruoan, liikunnan, puhtauden, vapaa-ajan ja ihmissuhteiden merkitykseen oman hyvinvoinnin kannalta. Nautitaan kesästä, kavereista ja opetellaan valmistamaan kevyitä kesäisiä välipaloja. Kurssin osallistujat saavat jalkahoidon.

 

Hinta 700 € (alv 0 %), kurssin voi maksaa myös kahdessa erässä.

5. AIKUISOPINTOVIIKKO I VIRTAA JA VIRKISTYSTÄ 7.-11.6.2021 (5 vrk)

 

Kesän alkuun sijoittuvalla Virtaa ja virkistystä -aikuisopintoviikolla saat kokea iloa, mukavia elämyksiä sekä rentouttavaa yhdessäoloa. Liikumme lähiluonnossa ja nautimme kesän valoisista illoista pihapelejä pelaten. Valmistamme luonnosta löytyvistä aineksista hemmottelupussukoita, joiden virkistävän tehon saat kokea saunan lämmössä. Katamme ulkoilmaravintolan ja herkuttelemme grillaten. Kaikki halukkaat pääsevät kärryajelulle ja tallille taputtelemaan heppoja sekä hoitamaan tallikissaa. Leikkimieliset kisailut kuuluvat tietysti kesään, joten visailumestari -diplomeita on taatusti jaossa kaikille osallistujille. Aikuisopintoviikko huipentuu pihadiskoon suosikkibiisien rytmissä.

 

Hinta 90 € (alv 0 %)

6. MUSIIKKI- JA ÄÄNITEKURSSI 7.6.-17.6.2021 (11 vrk)

 

Kurssilla tutustutaan monipuolisesti musiikkiin, musiikin tuottamiseen ja laulamiseen. Tuothan oman musiikin lahjasi ja äänesi osaksi musiikista nauttivaa porukkaa!

 

Hinta 700 € (alv 0 %), kurssin voi maksaa myös kahdessa erässä.

7. MYSTEERIHUONEET OPISTOLLA 7.6.-11.6.2021 (5 vrk)

 

Osaatko selvittää pulmat? Osaatko ratkaista ongelmat? Nerokkuus palkitaan ja pääset ongelman ratkaisun jälkeen siirtymään seuraavaan mysteerihuoneeseen. Lopuksi sinua odottaa palkinto, kun olet selvittänyt itsesi ulos kaikista neljästä huoneesta. Mysteeri vaihtuu päivittäin ja ongelmanratkaisun lomassa mm. kokkaillaan ja nautitaan luonnon rauhasta.

 

Hinta 372 € (alv 0 %)

8. 50 v. JUHLAVUODEN KURSSI ENTISILLE OPISKELIJOILLE 7.6.-11.6.2021 (5 vrk)

 

Kutsumme entisiä opiskelijoita vuosien varrelta opistolle viikon ajaksi. Viikon aikana on mahdollisuus muistella menneitä, tavata vanhoja tuttuja ja löytää uusia tuttavuuksia. Viikko sisältää retken joko pandojen luokse Ähtäriin tai Tuuriin Keskisen kyläkauppaan. Luvassa on siis monipuolista ohjelmaa ja yhdessäoloa opiston tapaan.

 

Hinta 150 € (alv 0%)

9. VIRKISTYSPÄIVÄT SOTAVETERAANEILLE 7.6.-11.6.2021 (5 vrk)

 

Lehtimäen opistolla on pitkä kokemus sotaveteraanien ja -invalidien kurssitoiminnasta. Kutsumme juhlistamaan kanssamme kesän alkua kaikki menneinä vuosina opistolla kursseilla olleet sotainvalidit, rintamaveteraanit ja heidän puolisonsa, sotalesket ja sotainvalidien lesket sekä muut sotiin liittyneissä tehtävissä palvelleet. Muistellaan menneitä ja nautitaan alkukesän päivistä yhdessä.

 

Hinta 125 € (alv 0%), lisäksi osallistujilla mahdollisuus varata 45 minuutin jalkahoito tai hieronta 30 € omavastuuhintaan.

10. TAIDETTA JA KÄDENTAITOJA 14.6.-24.6.2021 (11 vrk)

 

Jokaisessa asuu luovuus, jota houkuttelemme yhdessä esiin. Tekemisen kautta voi myös tarkastella omia kokemuksia ja mielikuvia. Työskentelemme erilaisilla kuvataiteen ja kädentaitojen perustekniikoilla, kuten taiteen tarkastelu ja aistien herättely, piirtäminen, kolmiulotteinen muotoilu, maalaaminen ja kädentaitojen sekatekniikat. Aiempaa kokemusta ei tarvitse olla, kiinnostus riittää! Kurssin lopuksi järjestämme näyttelyn. Esiliina tai työvaatteet kannattaa ottaa mukaan, koska kaikki materiaalit eivät lähde vaatteista pesussa.

 

Hinta 700 € (alv 0 %), kurssin voi maksaa myös kahdessa erässä.

11. ELÄINTEN YSTÄVÄT I 14.6.-19.6.2021 (6 vrk)

 

Kurssin tavoitteena on koota lemmikkieläinten ystävät viikoksi yhteen, perehtyä erilaisiin lemmikkeihin ja syventää omaa harrastustaan. Kurssilla tutustutaan mm. hevosiin, koiriin ja kissoihin, bongataan lintuja, tutustutaan kansalliseläimiin, askarrellaan, kerrotaan ja kuunnellaan eläintarinoita. Kurssin aikana tehdään retki Ähtärin eläinpuistoon tai Voimavaratila Taikamäkeen.

 

Hinta 395 € (alv 0 %)

12. HYVINVOINNIN ABC I 14.6.-19.6.2021 (6 vrk)

 

Hyvinvointikurssilla kannustetaan osallistujia kokeilemaan pieniä elämäntapamuutoksia. Kurssilla käydään läpi elämänlaatua tukevia aiheita, joilla on merkitystä ihmisen hyvinvoinnille koko elämän ajan. Samalla nautitaan kesästä, hyvästä seurasta, maukkaasta ruoasta ja rentouttavista hoidoista. Kurssin hinta sisältää hieronnan.

 

Hinta 387 € (alv 0 %)

13. RATSASTUSTA JA ARJENTAITOJA 14.6.-19.6.2021 (6 vrk)

 

Kurssin tavoitteena on saada aktiivinen toimintaviikko hevosten, ratsastuksen ja arjentaitojen harjoittelemisen parissa. Kurssilla ratsastetaan kerran päivässä, hoidetaan hevosia ja tehdään tallitöitä. Välillä kokataan ja leivotaan sekä päivitetään tieto- ja viestintätekniikan taitoja.

 

Hinta 387 € (alv 0 %)

14. SELVIYTYJÄT OPISTO 28.6.-8.7.2021 (11 vrk)

 

Olet varmaan joskus seurannut TV-sarjaa Selviytyjät. Sarjassa ryhmä toisiaan vastaan kilpailevia ihmisiä jaetaan kahdeksi heimoksi asumattomalle niemekkeelle tai saarelle. TV-kisassa on jaksoittain kahdenlaisia kilpailuja: palkintokilpailuja, joissa heimo voi voittaa syötävää, tavaroita ja erilaisia etuja itselleen. Koskemattomuuskilpailuissa tarkoituksena on saada itselleen koskemattomuuspatsas, joka takaa sananmukaisesti heimolleen koskemattomuuden.

 

Opiston selviytyjät kisaavat kurssin loppuun asti, eikä ketään äänestetä kurssilta pois. Kurssi antaa mahdollisuuden tutustua monipuolisesti eri liikuntalajeihin ja peleihin sekä erilaisiin tehtäviin leikkimielisten kilpailujen kautta. Kurssilla saat runsaasti lisää kuntoa, mutta ennen kaikkea uusia ystäviä! Liikunnallinen kurssiohjelma sisältää myös rentoutusta, retkeilyä, nuotiohetkiä ja mukavaa yhdessäoloa muiden kurssilaisten kanssa.

 

Hinta 700 € (alv 0 %)

15. SISUPARTIOKURSSI I 28.6.-3.7.2021 (6 vrk)

 

Kurssilla harjoitellaan partiotaitoja, pohditaan partioihanteiden merkitystä ja toteuttamista arkielämässä, retkeillään, järjestetään iltanuotioita ja muuta yhdessä tekemisen taitoja kehittävää ohjelmaa.

 

Hinta 387 € (alv 0 %)

16. HYVÄÄ OLOA JA YSTÄVIÄ 28.6.-3.7.2021 (6 vrk)

 

Miten jaksaa paremmin arjessa ja löytää aikaa rentoutumiselle? Kuinka tunnistaa omia voimavaroja ja nähdä asiat myönteisessä valossa? Entä millaista on omannäköinen elämä ja itselle hyvä arki? Ohjelmassa on luovan toiminnan ja liikunnan lisäksi arkielämän taitojen ja ihmissuhteiden pohtimista ja vuorovaikutustaitojen kehittämistä. Kurssin hinta sisältää hieronnan.

 

Hinta 387 € (alv 0 %)

17. KESÄKOKIT 28.6.-3.7.2021 (6 vrk)

 

Kesäkokilla on vara valita, mistä päivän ateriat voi loihtia. Kurssilla valmistamme kevyitä kesäisiä ruokia ja leivonnaisia, herkuttelemme myös grillin äärellä ja opimme ruoanvalmistuksen niksejä sekä omaksi että ystävien iloksi.

 

Hinta 387 € (alv 0 %)

18. MUSIIKKIKURSSI – TANGONTAIKAA SEINÄJOELLA TAI ELÄMYKSIÄ FAGERKULLA FESTissä 5.7.-10.7.2021 (6 vrk)

 

Kurssin tavoitteena on elämysten ja kokemusten saaminen musiikin keinoin. Musiikkikurssi kokoaa yhteen musiikinharrastajia, jotka nauttivat soittamisesta, laulamisesta, yhteisestä musiikin tekemisestä, erilaiseen musiikkiin perehtymisestä ja musiikin kokemisesta elämän rikastuttajana ja voimaannuttajana. Musiikkikurssilaiset osallistuvat Seinäjoen tangomarkkinoille ja kenties pääsemme kohtaamaan tangokuninkaallisia ja/tai Lehtimäellä Fagerkulla Festiin.

 

Hinta 387 € (alv 0 %)

19. TEATTERIA JA DRAAMAA 5.7.-16.7.2021 (12 vrk)

 

Teatteria ja draamaa –kurssi on tarkoitettu kesän kohtaamispaikaksi kaikille erityistä tukea tarvitseville aikuisille. Teatteria ja draamaa –viikolla selviää mitä teatteri on, sillä viikon tavoitteena on tutustua teatterin tekemiseen ja teatteri-ilmaisun harjoittamiseen. Jokainen osallistuu oman kiinnostuksensa mukaan esittäen, musisoiden, lavasteita valmistaen, maskeeraten tai kavereita tsempaten. Toki välillä nautitaan kesän herkkuja tai pulahdetaan virkistäytymään altaaseen. Valmistetaan oma esitys ja mahdollisesti käydään katsomassa kesäteatteriesitys.

 

Hinta 760 € (alv 0 %), kurssin voi maksaa myös kahdessa erässä.

20. HEMMOTTELUHETKIÄ 5.7.-10.7.2021 (6 vrk)

 

Kaipaatko lisää hyvää oloa arkeesi? Haluatko oppia tuntemaan itseäsi ja toimintaasi paremmin ja elämään omien tavoitteiden mukaista, mielekästä elämää? Kurssilla pääset tutustumaan itseesi ja toimintaasi sekä luomaan oman hyvinvoinnin palapeliä. Kurssi tarjoaa elämyksiä ja hemmotteluhetkiä kuten hierontaa, erilaisia hoitoja, vinkkejä kaunistautumiseen, oman kunnon hoitamiseen ja henkiseen hyvinvointiin.

 

Hinta 387 € (alv 0 %)

21. PÄIVITETÄÄN SOME- JA TIETOTEKNIIKKATAITOJA 5.7.-10.7.2021 (6 vrk)

 

Tikas-tietotekniikka on erityisryhmille suunniteltu koulutusmalli, jonka keskeisenä ajatuksena on erilaisten oppijoiden tarpeet. Tikas-mallissa voi opetella eri aiheita, ja jokaisessa aihealueessa on 3 taitotasoa. Tabletlaitteella voimme kokeilla myös videokuvausta ja tehdä pienimuotoisen videon, joka voidaan julkaista opiston omalla YouTube-kanavalla.

 

Hinta 387 € (alv 0 %)

22. HYVINVOINNIN ABC II 12.7.-17.7.2021(6 vrk)

 

Hyvinvointikurssilla kannustetaan osallistujia kokeilemaan pieniä elämäntapamuutoksia. Kurssilla käydään läpi elämänlaatua tukevia aiheita, joilla on merkitystä ihmisen hyvinvoinnille koko elämän ajan. Samalla nautitaan kesästä, hyvästä seurasta, maukkaasta ruoasta ja rentouttavista hoidoista. Kurssin hinta sisältää hieronnan.

 

Hinta 387 € (alv 0 %)

23. ELÄINTEN YSTÄVÄT II 12.7.-17.7.2021 (6 vrk)

 

Kurssin tavoitteena on koota lemmikkieläinten ystävät viikoksi yhteen, perehtyä erilaisiin lemmikkeihin ja syventää omaa harrastustaan. Kurssilla saamme rapsuttaa ja silittää ihania lemmikkieläimiä. Hevosen kyytiin pääsemme kärryajelulle. Lisäksi tietonsa voi testata eläintietovisassa. Tiedätkö sinä mikä on vesimelonisiili ja voiko sen syödä? Eläinten ystävät käyvät vierailulla Ähtärin eläinpuistossa tai Voimavaratila Taikamäessä.

 

Hinta 395 € (alv 0 %)

24. HYVÄN TUURIN VIIKKO 12.7.-17.7.2021 (6 vrk)

 

Kurssilla tehdään mm. shoppailureissu Tuuriin Keskisen kyläkauppaan, nautitaan kesästä, hyvästä seurasta ja maukkaasta ruoasta.

 

Hinta 387 € (alv 0%)

25. RÄPÄTEN VAI ROKATEN? 12.7.-22.7.2021 (11 vrk)

 

Kurssiviikolla laitetaan lippikset vinoon ja tehdään musaa tabletilla. Jokainen saa kokeilla myös graffitin piirtämistä paperille ja kuinka tanssiliikkeet onnistuvat rock-musiikin tahdissa. Kotitalousluokassa valmistetaan muusikon take away –annoksia. Tietenkin tehdään myös musavideo, johon tallentuu niin musa kuin ”muuvitkin”.

 

Hinta 700 € (alv 0 %), kurssin voi maksaa myös kahdessa erässä.

26. SISUPARTIOKURSSI II 19.7.-24.7.2021 (6 vrk)

 

Kurssilla harjoitellaan partiotaitoja, pohditaan partioihanteiden merkitystä ja toteuttamista arkielämässä, retkeillään, järjestetään iltanuotioita ja muuta yhteistoiminnallisuutta kehittävää ohjelmaa.

 

Hinta 387 € (alv 0 %)

27. ONGET OLALLE JA KALAAN 19.7.-24.7.2021 (6 vrk)

 

Kurssin tavoitteena on perehtyä kalastuksen saloihin ja varusteisiin sekä tutustuttaa opiskelijat kalan käsittelyyn ja valmistukseen ruoaksi. Perehdymme hyviin kalastustapoihin, jokamiehenoikeuksiin sekä kalastuksessa vaadittaviin lupiin. Kalastuksen ja kalastustietouden lisäksi kurssilla valmistetaan leikkuulauta puusta ja tutustutaan tietotekniikan tuntien kautta kalastukseen muualla maailmassa. Ohjelmaan sisältyy myös musiikkia sekä liikkumista luonnossa. Kurssille voi tuoda omia kalastusvälineitä.

 

Hinta 387 € (alv 0 %)

28. KOHTI MIELEKÄSTÄ ELÄMÄÄ 19.7.-29.7.2021 (11 vrk)

 

Kurssin tavoitteena on tukea henkilöä kohti itsenäisempää elämää. Kurssin ohjelmaan kuuluu päivittäin vaihtuva teema, jota käsitellään keskusteluiden, pelien, näyttelemisen, musiikin ja muun luovan toiminnan keinoin. Käsiteltäviä aiheita ovat erilaisuuden hyväksyminen, itsetunto, tunteiden käsittely, muuttuva minä, kiusaaminen, syrjäytyminen, vastuun kantaminen, seurustelu ja seksuaalisuus, päihteet ja riippuvuus, miten voin itse vaikuttaa tulevaisuuteeni. Mieltä askarruttavien, kiperienkin asioiden pohtiminen yhdessä toisten kurssilaisten ja kurssiohjaajien kanssa auttaa ymmärtämään aikuistumiseen ja elämään liittyviä asioita. Käsiteltävien aiheiden rinnalla vietetään leppoisaa kurssielämää, johon kuuluu liikunta, retkeily, saunominen ja uiminen, musiikki, askartelu ja mukava yhdessäolo.

 

Hinta 700 € (alv 0 %), kurssin voi maksaa myös kahdessa erässä.

29. ELÄINTEN YSTÄVÄT III 19.7.-24.7.2021 (6 vrk)

 

Kurssin tavoitteena on koota lemmikkieläinten ystävät viikoksi yhteen, perehtyä erilaisiin lemmikkeihin ja syventää omaa harrastustaan. Kurssilla saamme rapsuttaa ja silittää ihania lemmikkieläimiä. Hevosen kyytiin pääsemme kärryajelulle. Lisäksi tietonsa voi testata eläintietovisassa. Tiedätkö sinä, mikä on vesimelonisiili ja voiko sen syödä? Eläinten ystävät käyvät vierailulla Ähtärin eläinpuistossa tai Voimavaratila Taikamäessä.

 

Hinta 395 € (alv 0 %)

30. HELLAPOLIISIT KESÄKOKKEINA 26.7.-31.7.2021 (6 vrk)

 

Tiedätkö mitä hellapoliisi tekee? Jakaako hellapoliisi sakkoja? Ei suinkaan, sillä tälle poliisille kokkailu on paljon mukavampaa. Kesäkokilla on vara valita, mistä päivän ateriat voi valmistaa. Kurssilla valmistamme kevyitä kesäisiä ruokia ja leivonnaisia, herkuttelemme myös grillin äärellä ja opimme ruoanvalmistuksen niksejä sekä omaksi että ystävien iloksi. Sinulla on mahdollisuus häärätä hellapoliisina koko viikko, sillä ohjelmassa on paljon leivontaa ja kokkausta.

 

Hinta 387 € (alv 0 %)

31. TURVALLISESTI ARJESSA 26.7.-31.7.2021 (6 vrk)

 

Mitä teen, jos haistan savua? Mitä teen, jos näen tappelun? Mitä teen, jos sormeeni tulee haava? Näihin ja moneen muuhun kysymykseen etsitään vastauksia mm. turvallisuus-pelin avulla. Saamme tietoa ensiaputaidoista ja SPR:n sekä palokunnan toiminnasta. Tutustumme myös eri ammateissa toimiviin henkilöihin, jotka pitävät turvallisuudestamme huolta. Miltä kuulostaisi yöpyä teltassa? Sääoloista riippuen voidaan telttailuakin kokeilla.

 

Hinta 387 € (alv 0 %)

32. RATSASTUSKURSSI 26.7.-31.7.2021 (6 vrk)

 

Ohjelmaan sisältyy ratsastusta, tallitöitä, hevoshoidon teoriaa ja käytäntöä. Kurssilla valmistetaan myös heppa-aiheisia käsitöitä ja askarteluita. Ohjelmaan voi sisältyä lisäksi musiikkia, liikuntaa sekä rentoutusharjoituksia.

 

Hinta 387 € (alv 0 %)

33. LIPUTETAAN LUONNOLLE 2.8.-7.8.2021 (6 vrk)

 

Tiedätkö, että Suomi on ensimmäinen maa maailmassa, joka nostaa lipun salkoon luonnon kunniaksi? Luonto on osa meitä ja jokaisella on oma luontojuttunsa. Voit nauttia luonnonantimista, juosta poluilla, kuunnella tuulen huminaa ja kokea metsäseikkailun. Liputetaan mekin luonnolle!

 

Hinta 387 € (alv 0 %)

34. HYVÄN OLON VIIKKO 2.8.-7.8.2021 (6 vrk)

 

Hyvän olon viikolla opetellaan rentoutumaan, pitämään huolta omasta terveydestä ja kunnosta. Kurssin aikana paneudutaan levon, ruoan, liikunnan, puhtauden, vapaa-ajan ja ihmissuhteiden merkitykseen oman hyvinvoinnin kannalta. Nautitaan kesästä, kavereista ja opetellaan valmistamaan kevyitä kesäisiä välipaloja. Kurssin osallistujat saavat jalkahoidon.

 

Hinta 387 € (alv 0 %)

35. KUNTOUTUMISTA JA ELÄMÄNHALLINTAA ARJEN TOIMINTOIHIN 2.8.-7.8.2021 (6 VRK)

 

Kurssi on tarkoitettu polion sairastaneille henkilöille. Kurssiohjelma sisältää monipuolista ryhmäjumppaa, pelejä ja kädentaitoja. Kurssimaksuun sisältyy myös yksi 30 min jalkahoito. Lisäksi kurssilaisilla on mahdollisuus tilata maksullisia yksilöhoitoja (fysioterapia, ratsastus, hieronta).

 

Hinta 300 € koko kurssi tai 50 €/vrk (alv 0 %)

36. MUSIIKKIA JA RATSASTUSTA 18.10.-22.10.2021 (5 vrk)

 

Syyskurssilla perehdytään monipuolisesti musiikin erilaisiin mahdollisuuksiin elämänsisällön rikastuttajana, ilmaisutaitojen lisääjänä sekä myös elämää eheyttävänä elementtinä. Soitetaan eri soittimilla, lauletaan ja perehdytään musiikin laajaan maailmaan. Lisäksi aikaa vietetään hevosten, ratsastuksen ja arjentaitojen harjoittelemisen parissa. Kurssilla ratsastetaan kerran päivässä, hoidetaan hevosia ja tehdään tallitöitä. Välillä kokataan, leivotaan ja valmistellaan kurssijuhla.

 

Hinta 372 € (alv 0 %)

37. AIKUISOPINTOVIIKKO II SYYSSÄPINÄÄ 18.10.-22.10.2021 (5 vrk)

 

Lähde sinäkin lomalle Syyssäpinää-aikuisopintoviikolle. Ota mukaasi iloinen mieli ja tule mukaan mukavaan seuraan. Viikon aikana kokataan makoisia herkkuja. Syksyn kunniaksi viritellään tietysti tulet nuotioon makkaranpaistoa varten. Teemme syksyisen retken Voimavaratila Taikamäkeen. Siellä saamme seurata vilkkaiden vuohien lennokkaita pomppuja sekä voimme rapsutella lempeiden eläinten pehmeitä turkkeja. Syyssäpinää aiheuttaa myös valokuvaus hassujen hattujen kanssa. Mukaasi saat ihanan valokuvamuiston mukavalta aikuisopintoviikolta.

 

Hinta 90 € (alv 0 %)

38. JOULU MIELESSÄ 29.11.-4.12.2021 (6 vrk)

 

Joulu on meille suomalaisille vuoden tärkein juhla, johon valmistaudutaan monella tavalla: koti koristellaan jouluksi, valmistetaan ja hankitaan joululahjoja, leivotaan ja tehdään jouluruokia. Kauneimmat joululaulut, ystävien muistaminen joulukortein ja tervehdyksin virittävät mielen sydäntalven suureen juhlaan. Opistolla voit valmistautua omaan jouluusi tekemällä lahjoja, kortteja ja joululeivonnaisia.

 

Hinta 387 € (alv 0 %)