Virikekurssit

Virikekurssit

”Elämä on opintomatka” – Lehtimäen opisto tarjoaa mahdollisuuksia monenlaiseen lyhytkestoiseen opiskeluun ja itsensä kehittämiseen, vaihtelun ja virkistyksen hankkimiseen, oman hyvän elämän rakentamiseen sekä eri kursseilla että räätälöidyillä jaksoilla.

Lehtimäen opiston järjestämät virikekurssit on tarkoitettu erityistä tukea ja ohjausta tarvitseville nuorille ja aikuisille. Kurssit voivat tarjota omaishoitajalle mahdollisuuden vapaapäivien pitämiseen ja aikaa omaan lomaan. Jos viikko tuntuu liian pitkältä ajalta, kurssilla voi viipyä vain muutamia päiviä. Kurssille voi osallistua myös henkilökohtaisen avustajan kanssa. Päiväkohtainen kurssimaksu oman henkilökohtaisen avustajan kanssa on 60 € vuorokausi.

Kurssikustannukset:

Kurssien kohdalla mainittu hinta sisältää täysihoidon: majoituksen pääsääntöisesti 2-hengen huoneissa, aamupalan, lounaan, päiväkahvin, päivällisen ja iltapalan, uimahallin käytön kurssiohjelman mukaan, yhden ratsastuksen ja kärryajelun viikon aikana.

Kurssilaiset maksavat itse matkat, lääkkeet ja henkilökohtaiset tarvikkeet. Sopimuksen mukaan kurssimaksun voi maksaa kahdessa erässä.

 

Ilmoittaudu kursseille


Virikekurssit 2018

 • 1. Ratsastus- ja arjentaitoja 26.2.-2.3.2018 (5 vrk)

  Ratsastus- ja hevostaitojen harjoittelu sekä kotitalous taitojen kehittyminen. Ohjelmaan sisältyy ratsastusta, tallitöitä, hevoshoidon teoriaa ja käytäntöä sekä kotitaloutta. Ohjelmaan voi sisältyä lisäksi musiikkia, liikuntaa, rentoutusharjoituksia sekä kädentaitoja.

  Hinta 370 € (Alv 0 %)

 • 2. Pääsiäisaskartelua – kohti kevättä 26.2.-2.3.2018 (5 vrk)

  Tervetuloa nauttimaan lumesta, talvesta ja mukavasta yhdessäolosta. Kurssilla valmistaudumme tulevaan kevään suureen juhlaan – Pääsiäiseen. Askartelemme pääsiäisaiheisia koristeita, tutustumme pääsiäisen perinteeseen ja valmistamme yhdessä perinteisiä pääsiäisherkkuja. Opistolla voit valmistautua omaan pääsiäisen viettoosi yhdessä ystävien kanssa.

  Hinta 370 € (Alv 0 %)

 • 3. Ratsastus ja kotitalous 4.-8.6.2018 (5 vrk)

  Ratsastus- ja hevostaitojen harjoittelu sekä kotitaloustaitojen kehittyminen. Ohjelmaan sisältyy ratsastusta, tallitöitä, hevoshoidon teoriaa ja käytäntöä sekä kotitaloutta. Ohjelmaan voi sisältyä lisäksi musiikkia, liikuntaa, rentoutusharjoituksia sekä kädentaitoja.

  Hinta 370 € (Alv 0 %)

 • 4. Luonnosta voimaa – hyvinvointia luonnosta ja puutarhasta 4.-8.6.2018 (5 vrk)

  Lehtimäen opisto on saanut käyttöönsä Alatalon kodin opiston läheisyydestä. Kurssilla rentoudumme luonnonläheisessä ympäristössä. Osallistujilla on mahdollisuus päästä suunnittelemaan sekä laittamaan Alatalon puutarhaa kesäkuntoon. Vietämme kesäkauden ensimmäiset grillijuhlat. Kurssin hintaa sisältyy ilmainen jalkahoito, joten saat kesäksi myös jalat kuntoon.

  Hinta 370 € (Alv 0 %)

 • 5. Tavataan taas – kutsukurssi 11.-16.6.2018 (6 vrk)

  Kutsumme tietyiltä vuosikursseilta opiskelijoita opistolle viikon ajaksi. Viikon aikana on mahdollisuus muistella menneitä ja tavata opiskelukavereita pitkästä aikaa. Luvassa on monipuolista ohjelmaa ja yhdessäoloa opiston tapaan – tervetuloa!

  Hinta 120 € (Alv 0 %)

 • 6. Virkistyspäivät sotaveteraaneille 11.-15.6.2018 (5 vrk)

  Lehtimäen opistolla on pitkä kokemus sotaveteraanien ja -invalidien kurssitoiminnasta. Kutsumme juhlistamaan kanssamme kesän alkua kaikki menneinä vuosina opistolla kursseilla olleet sotainvalidit, rintamaveteraanit ja heidän puolisonsa, sotalesket ja sotainvalidien lesket sekä muut sotiin liittyneissä tehtävissä palvelleet. Muistellaan menneitä ja nautitaan alkukesän päivistä yhdessä.

  Hinta 125 € (alv 0%)

  Lisäksi osallistujilla mahdollisuus varata 45 minuutin jalkahoito tai hieronta 30 € omavastuu hintaan.

 • 7. Eläinten ystävät I – Pandoja tapaamaan Ähtärin eläinpuistoon 11.-16.6.2018 (6 vrk)

  Kurssin tavoitteena on koota lemmikkieläinten ystävät viikoksi yhteen, perehtyä erilaisiin lemmikkeihin ja syventää omaa harrastustaan. Kurssilla tutustutaan mm. hevosiin, koiriin ja kissoihin, bongataan lintuja, tutustutaan kansalliseläimiin, askarrellaan, kerrotaan ja kuunnellaan eläintarinoita. Kurssin puitteissa tehdään retki Ähtärin eläinpuistoon.

  Hinta 385 € (Alv 0 %)

 • 8. Musiikki ja äänitekurssi 11.-21.6.2018 (11 vrk)

  Kurssilla tutustutaan monipuolisesti musiikkiin, musiikin tuottamiseen ja laulamiseen. Tuothan oman musiikin lahjasi ja äänesi osaksi musiikista nauttivaa porukkaa! Opiston oman tutun väen lisäksi äänitepuolella toimii assistenttina Justus Järvenpää ja Harri Kuhmonen.

  Hinta 698 € (Alv 0 %)

  Kurssin voi maksaa myös kahdessa erässä.

 • 9. Hyvää oloa ja voimaa arkeen 11.-21.6.2018 (11 vrk)

  Kurssilla opetellaan rentoutumaan, pitämään huolta omasta terveydestä ja kunnosta. Kurssin aikana paneudutaan levon, ruoan, liikunnan, puhtauden, vapaa-ajan ja ihmissuhteiden merkitykseen oman hyvinvoinnin kannalta. Nautitaan kesästä, kavereista ja opetellaan valmistamaan kevyitä kesäisiä välipaloja. Kurssin osallistujat saavat jalkahoidon.

  Hinta 698 € (Alv 0 %)

  Kurssin voi maksaa myös kahdessa erässä.

 • 10. Valokuvan voimaa 18.-21.6.2018 (4 vrk)

  Jokaisella on joku idoli, jonka kuva on kännykässä, huoneen seinällä tai tietokoneen ruudulla. Valokuvan voimaa kurssilla otetaan hauskoja kuvia, joissa sinä voit esiintyä vaikkapa Antti Tuiskun taustatanssijana, jääkiekkojoukkueen managerina, Vesa Keskisen turvamiehenä tai Kaija Koon taustalaulajana. Kurssin päätteeksi pidetään valokuvista näyttely opiston väelle ja totta kai kotiin lähtiessä saat kuvamuiston mukaasi.

  Hinta 90 € (Alv 0 %)

 • 11. Intoa elämään – hyvinvointikurssi I 25.-30.6.2018 (6 vrk)

  Intoa elämään on vertaistukeen perustuva hyvinvointikurssi, jossa kannustetaan osallistujia kokeilemaan pieniä elämäntapamuutoksia.  Kurssilla käydään läpi elämänlaatua tukevia aiheita, joilla on merkitystä ihmisen hyvinvoinnille koko elämän ajan. Samalla nautitaan kesästä, hyvästä seurasta, maukkaasta ruoasta ja rentouttavista hoidoista. Kurssin hinta sisältää hieronnan.

  Hinta 385 € (Alv 0 %)

 • 12. Ratsastusta ja arjentaitoja (6 vrk) 25.-30.6.2018

  Kurssin tavoitteena on saada aktiivinen toimintaviikko hevosten, ratsastuksen ja arjentaitojen harjoittelemisen parissa. Kurssilla ratsastetaan kerran päivässä, hoidetaan hevosia ja tehdään tallitöitä. Välillä kokataan, leivotaan ja valmistellaan kurssijuhla. Tieto- ja viestintätekniikan taitoja päivitetään, toimintatuvassa valmistetaan pieni kurssimuisto, käydään myös uimassa ja saunassa ja viihdytään musiikin parissa.

  Hinta 385 € (Alv 0 %)

 • 13. Sisupartiokurssi I 25.-30.6.2018 (6 vrk)

  Kursseilla harjoitellaan partiotaitoja, pohditaan partioihanteiden merkitystä ja toteuttamista arkielämässä, retkeillään, järjestetään iltanuotioita ja muuta yhteistoiminnallisuutta kehittävää ohjelmaa.

  Hinta 385 € (Alv 0 %)

 • 14. Eläinten ystävät II – Pandoja tapaamaan Ähtärin eläinpuistoon 25.-30.6.2018 (6 vrk)

  Kurssin tavoitteena on koota lemmikkieläinten ystävät viikoksi yhteen, perehtyä erilaisiin lemmikkeihin ja syventää omaa harrastustaan. Kurssilla tutustutaan mm. hevosiin, koiriin, ja kissoihin, bongataan lintuja, tutustutaan kansalliseläimiin ja Ähtärin pandoihin. Askarrellaan, kerrotaan ja kuunnellaan eläintarinoita ja valmistetaan eläinaiheinen käsityö.

  Hinta 385 € (Alv 0 %)

 • 15. Taidekurssi 25.6.-4.7.2018 (10 vrk)

  Jokaisessa asuu luovuus, ja taidekurssilla houkuttelemme sitä yhdessä esiin. Taide avaa uusia elämyksiä ja maailmoja. Tekemisen kautta voi myös tarkastella omia kokemuksia ja mielikuvia. Työskentelemme erilaisilla kuvataiteen perustekniikoilla, kuten taiteen tarkastelu ja aistien herättely, piirtäminen, kolmiulotteinen muotoilu, maalaaminen ja sekatekniikat. Aiempaa kokemusta ei tarvitse olla, kiinnostus riittää! Kurssin lopuksi järjestämme näyttelyn. Esiliina tai työvaatteet kannattaa ottaa mukaan, koska kaikki materiaalit eivät lähde vaatteista pesussa.

  Hinta 640 € (Alv 0 %)

  Kurssin voi maksaa myös kahdessa erässä.