Virikekurssit

Virikekurssit

”Elämä on opintomatka” – Lehtimäen opisto tarjoaa mahdollisuuksia monenlaiseen lyhytkestoiseen opiskeluun ja itsensä kehittämiseen, vaihtelun ja virkistyksen hankkimiseen, oman hyvän elämän rakentamiseen sekä eri kursseilla että räätälöidyillä jaksoilla.

Lehtimäen opiston järjestämät virikekurssit on tarkoitettu erityistä tukea ja ohjausta tarvitseville nuorille ja aikuisille. Kurssit voivat tarjota omaishoitajalle mahdollisuuden vapaapäivien pitämiseen ja aikaa omaan lomaan. Jos viikko tuntuu liian pitkältä ajalta, kurssilla voi viipyä vain muutamia päiviä. Kurssille voi osallistua myös henkilökohtaisen avustajan kanssa. Päiväkohtainen kurssimaksu oman henkilökohtaisen avustajan kanssa on 60 € vuorokausi.

Virikekurssien tavoitteena on tarjota elämyksiä, vaihtelua elämään, yhdessäoloa ja onnistumisia. Jokaisella kurssilla on mahdollisuus osallistua ratsastukseen tai kärryajeluun ja käydä uimahallilla saunomassa ja uimassa. Joillakin kursseilla saatetaan tehdä pieni retki lähialueella. Ohjelmaan voi sisältyä myös musiikkia, liikuntaa sekä rentoutumisharjoituksia. Useilla kursseilla järjestetään kurssijuhla ja valmistetaan pieni kurssimuisto. Ja takuuvarmasti jokaisella kurssilla on mukavaa tekemistä ja ohjattua iltaohjelmaa tarpeellisia lepohetkiä unohtamatta.

Kurssikustannukset:

Kurssien kohdalla mainittu hinta sisältää täysihoidon: majoituksen pääsääntöisesti 2-hengen huoneissa, aamupalan, lounaan, päiväkahvin, päivällisen ja iltapalan, uimahallin käytön kurssiohjelman mukaan, yhden ratsastuksen ja kärryajelun viikon aikana.

Kurssilaiset maksavat itse matkat, lääkkeet ja henkilökohtaiset tarvikkeet. Sopimuksen mukaan kurssimaksun voi maksaa kahdessa erässä.

Vuoden 2021 virikekurssit löytyvät myös opiston vuoden 2021 esitteestä.

Ilmoittaudu kursseille


Virikekurssit 2021

 • 1. TALVEN RIEMUJA 1.3.-5.3.2021 (5 vrk)

  Kurssi tarjoaa elämyksiä ja hemmotteluhetkiä oman kunnon hoitamiseen ja henkiseen hyvinvointiin. Ohjelmassa on talveen liittyvää musiikkimaalausta ja askartelua. Hankidiskossa pyörähdellään menevän musiikin tahdissa ja lumisählyturnauksessa voi ottaa mittaa pelitaidoistaan. Herkutteluakaan ei unohdeta, sillä lumiukkokuppikakut odottavat valmistamista ja makkarat paistoa takkatulen äärellä.

  Hinta 372 € (alv 0 %)

 • 2. KANSAINVÄLISYYTTÄ KYÖKIN PUOLELLA 31.5.-4.6.2021 (5 vrk)

  Maailmalta tullaan opistolle kylään – kuulemme tarinoita eri kulttuureista ja maistamme maukkaat maut maailmalta. Haloo Helsingin sanoin: ”Maailma on minun, maailma on sinun. Maailma on tehty meitä varten, jokainen tänne jonkun jäljen jättää.”

  Hinta 372 € (alv 0 %)

 • 3. RATSASTUSTA JA KÄDENTAITOJA 31.5.-4.6.2021 (5 vrk)

  Ohjelmaan sisältyy ratsastusta, tallitöitä, hevoshoidon teoriaa ja käytäntöä. Kurssilla valmistetaan myös heppa-aiheisia käsitöitä ja askarteluita.

  Hinta 372 € (alv 0 %)

 • 4. HYVÄÄ OLOA JA VOIMAA ARKEEN 31.5.-10.6.2021 (11 vrk)

  Kurssilla opetellaan rentoutumaan, pitämään huolta omasta terveydestä ja kunnosta. Kurssin aikana paneudutaan levon, ruoan, liikunnan, puhtauden, vapaa-ajan ja ihmissuhteiden merkitykseen oman hyvinvoinnin kannalta. Nautitaan kesästä, kavereista ja opetellaan valmistamaan kevyitä kesäisiä välipaloja. Kurssin osallistujat saavat jalkahoidon.

  Hinta 700 € (alv 0 %), kurssin voi maksaa myös kahdessa erässä.

 • 5. AIKUISOPINTOVIIKKO I VIRTAA JA VIRKISTYSTÄ 7.-11.6.2021 5 vrk)

  Kesän alkuun sijoittuvalla Virtaa ja virkistystä -aikuisopintoviikolla saat kokea iloa, mukavia elämyksiä sekä rentouttavaa yhdessäoloa. Liikumme lähiluonnossa ja nautimme kesän valoisista illoista pihapelejä pelaten. Valmistamme luonnosta löytyvistä aineksista hemmottelupussukoita, joiden virkistävän tehon saat kokea saunan lämmössä. Katamme ulkoilmaravintolan ja herkuttelemme grillaten. Kaikki halukkaat pääsevät kärryajelulle ja tallille taputtelemaan heppoja sekä hoitamaan tallikissaa. Leikkimieliset kisailut kuuluvat tietysti kesään, joten visailumestari -diplomeita on taatusti jaossa kaikille osallistujille. Aikuisopintoviikko huipentuu pihadiskoon suosikkibiisien rytmissä.

  Hinta 90 € (alv 0 %)

 • 6. MUSIIKKI- JA ÄÄNITEKURSSI 7.6.-17.6.2021 (11 vrk)

  Kurssilla tutustutaan monipuolisesti musiikkiin, musiikin tuottamiseen ja laulamiseen. Tuothan oman musiikin lahjasi ja äänesi osaksi musiikista nauttivaa porukkaa!

  Hinta 700 € (alv 0 %), kurssin voi maksaa myös kahdessa erässä.

 • 7. MYSTEERIHUONEET OPISTOLLA 7.6.-11.6.2021 (5 vrk)

  Osaatko selvittää pulmat? Osaatko ratkaista ongelmat? Nerokkuus palkitaan ja pääset ongelman ratkaisun jälkeen siirtymään seuraavaan mysteerihuoneeseen. Lopuksi sinua odottaa palkinto, kun olet selvittänyt itsesi ulos kaikista neljästä huoneesta. Mysteeri vaihtuu päivittäin ja ongelmanratkaisun lomassa mm. kokkaillaan ja nautitaan luonnon rauhasta.

  Hinta 372 € (alv 0 %)

 • 8. 50 v. JUHLAVUODEN KURSSI ENTISILLE OPISKELIJOILLE 7.6.-11.6.2021 (5 vrk)

  Kutsumme entisiä opiskelijoita vuosien varrelta opistolle viikon ajaksi. Viikon aikana on mahdollisuus muistella menneitä, tavata vanhoja tuttuja ja löytää uusia tuttavuuksia. Viikko sisältää retken joko pandojen luokse Ähtäriin tai Tuuriin Keskisen kyläkauppaan. Luvassa on siis monipuolista ohjelmaa ja yhdessäoloa opiston tapaan.

  Hinta 150 € (alv 0%)

 • 9. VIRKISTYSPÄIVÄT SOTAVETERAANEILLE 7.6.-11.6.2021 (5 vrk)

  Lehtimäen opistolla on pitkä kokemus sotaveteraanien ja -invalidien kurssitoiminnasta. Kutsumme juhlistamaan kanssamme kesän alkua kaikki menneinä vuosina opistolla kursseilla olleet sotainvalidit, rintamaveteraanit ja heidän puolisonsa, sotalesket ja sotainvalidien lesket sekä muut sotiin liittyneissä tehtävissä palvelleet. Muistellaan menneitä ja nautitaan alkukesän päivistä yhdessä.

  Hinta 125 € (alv 0%), lisäksi osallistujilla mahdollisuus varata 45 minuutin jalkahoito tai hieronta 30 € omavastuuhintaan.

 • 10. TAIDETTA JA KÄDENTAITOJA 14.6.-24.6.2021 (11 vrk)

  Jokaisessa asuu luovuus, jota houkuttelemme yhdessä esiin. Tekemisen kautta voi myös tarkastella omia kokemuksia ja mielikuvia. Työskentelemme erilaisilla kuvataiteen ja kädentaitojen perustekniikoilla, kuten taiteen tarkastelu ja aistien herättely, piirtäminen, kolmiulotteinen muotoilu, maalaaminen ja kädentaitojen sekatekniikat. Aiempaa kokemusta ei tarvitse olla, kiinnostus riittää! Kurssin lopuksi järjestämme näyttelyn. Esiliina tai työvaatteet kannattaa ottaa mukaan, koska kaikki materiaalit eivät lähde vaatteista pesussa.

  Hinta 700 € (alv 0 %), kurssin voi maksaa myös kahdessa erässä.

 • 11. ELÄINTEN YSTÄVÄT I 14.6.-19.6.2021 (6 vrk)

  Kurssin tavoitteena on koota lemmikkieläinten ystävät viikoksi yhteen, perehtyä erilaisiin lemmikkeihin ja syventää omaa harrastustaan. Kurssilla tutustutaan mm. hevosiin, koiriin ja kissoihin, bongataan lintuja, tutustutaan kansalliseläimiin, askarrellaan, kerrotaan ja kuunnellaan eläintarinoita. Kurssin aikana tehdään retki Ähtärin eläinpuistoon tai Voimavaratila Taikamäkeen.

  Hinta 395 € (alv 0 %)

 • 12. HYVINVOINNIN ABC I 14.6.-19.6.2021 (6 vrk)

  Hyvinvointikurssilla kannustetaan osallistujia kokeilemaan pieniä elämäntapamuutoksia. Kurssilla käydään läpi elämänlaatua tukevia aiheita, joilla on merkitystä ihmisen hyvinvoinnille koko elämän ajan. Samalla nautitaan kesästä, hyvästä seurasta, maukkaasta ruoasta ja rentouttavista hoidoista. Kurssin hinta sisältää hieronnan.

  Hinta 387 € (alv 0 %)

 • 13. RATSASTUSTA JA ARJENTAITOJA 14.6.-19.6.2021 (6 vrk)

  Kurssin tavoitteena on saada aktiivinen toimintaviikko hevosten, ratsastuksen ja arjentaitojen harjoittelemisen parissa. Kurssilla ratsastetaan kerran päivässä, hoidetaan hevosia ja tehdään tallitöitä. Välillä kokataan ja leivotaan sekä päivitetään tieto- ja viestintätekniikan taitoja.

  Hinta 387 € (alv 0 %)

 • 14. SELVIYTYJÄT OPISTO 28.6.-8.7.2021 (11 vrk)

  Olet varmaan joskus seurannut TV-sarjaa Selviytyjät. Sarjassa ryhmä toisiaan vastaan kilpailevia ihmisiä jaetaan kahdeksi heimoksi asumattomalle niemekkeelle tai saarelle. TV-kisassa on jaksoittain kahdenlaisia kilpailuja: palkintokilpailuja, joissa heimo voi voittaa syötävää, tavaroita ja erilaisia etuja itselleen. Koskemattomuuskilpailuissa tarkoituksena on saada itselleen koskemattomuuspatsas, joka takaa sananmukaisesti heimolleen koskemattomuuden. Opiston selviytyjät kisaavat kurssin loppuun asti eikä ketään äänestetä kurssilta pois. Kurssi antaa mahdollisuuden tutustua monipuolisesti eri liikuntalajeihin ja peleihin sekä erilaisiin tehtäviin leikkimielisten kilpailujen kautta. Kurssilla saat runsaasti lisää kuntoa, mutta ennen kaikkea uusia ystäviä! Liikunnallinen kurssiohjelma sisältää myös rentoutusta, retkeilyä, nuotiohetkiä ja mukavaa yhdessäoloa muiden kurssilaisten kanssa.

  Hinta 700 € (alv 0 %)

 • 15. SISUPARTIOKURSSI I 28.6.-3.7.2021 (6 vrk)

  Kurssilla harjoitellaan partiotaitoja, pohditaan partioihanteiden merkitystä ja toteuttamista arkielämässä, retkeillään, järjestetään iltanuotioita ja muuta yhteistoiminnallisuutta kehittävää ohjelmaa.

  Hinta 387 € (alv 0 %)