Virikekurssit

Virikekurssit

HUOM! Korona-pandemian aiheuttamat rajoitustoimenpiteet vaikuttavat kesän kurssitarjontaamme. Alkukesän virikekursseja on peruttu ja osa on siirretty elokuun ensimmäiselle viikolle.

”Elämä on opintomatka” – Lehtimäen opisto tarjoaa mahdollisuuksia monenlaiseen lyhytkestoiseen opiskeluun ja itsensä kehittämiseen, vaihtelun ja virkistyksen hankkimiseen, oman hyvän elämän rakentamiseen sekä eri kursseilla että räätälöidyillä jaksoilla.

Lehtimäen opiston järjestämät virikekurssit on tarkoitettu erityistä tukea ja ohjausta tarvitseville nuorille ja aikuisille. Kurssit voivat tarjota omaishoitajalle mahdollisuuden vapaapäivien pitämiseen ja aikaa omaan lomaan. Jos viikko tuntuu liian pitkältä ajalta, kurssilla voi viipyä vain muutamia päiviä. Kurssille voi osallistua myös henkilökohtaisen avustajan kanssa. Päiväkohtainen kurssimaksu oman henkilökohtaisen avustajan kanssa on 60 € vuorokausi.

Kurssikustannukset:

Kurssien kohdalla mainittu hinta sisältää täysihoidon: majoituksen pääsääntöisesti 2-hengen huoneissa, aamupalan, lounaan, päiväkahvin, päivällisen ja iltapalan, uimahallin käytön kurssiohjelman mukaan, yhden ratsastuksen ja kärryajelun viikon aikana.

Kurssilaiset maksavat itse matkat, lääkkeet ja henkilökohtaiset tarvikkeet. Sopimuksen mukaan kurssimaksun voi maksaa kahdessa erässä.

Vuoden 2020 virikekurssit löytyvät myös opiston vuoden 2020 esitteestä.

Ilmoittaudu kursseille


Virikekurssit 2020

 • 35. Musiikista iloa elämään 12.—16.10.2020 (5 vrk)

  Musiikkikurssilla perehdytään monipuolisesti musiikin erilaisiin mahdollisuuksiin elämänsisällön rikastuttajana, ilmaisutaitojen lisääjänä sekä myös elämää eheyttävänä elementtinä. Kurssilla soitetaan eri soittimilla, opiskellaan myös kuvionuoteilla soittamista, lauletaan, perehdytään musiikin laajaan maailmaan iloksi elämään.

  Hinta 372 € (alv 0 %)

 • 36. Ratsastusta ja arjentaitoja II 12.—16.10.2020 (5 vrk

  Kurssin tavoitteena on saada aktiivinen toimintaviikko hevosten, ratsastuksen ja arjentaitojen harjoittelemisen parissa. Kurssilla ratsastetaan kerran päivässä, hoidetaan hevosia ja tehdään tallitöitä. Välillä kokataan, leivotaan ja valmistellaan kurssijuhla. Tieto- ja viestintätekniikan taitoja päivitetään, toimintatuvassa valmistetaan pieni kurssimuisto, käydään myös uimassa ja saunassa ja viihdytään musiikin parissa.

  Hinta 372 € (alv 0 %)

 • 37. Hyvän olon viikko III 12.—16.10.2020 (5 vrk)

  Kurssin tavoitteena on saada vinkkejä omaan hyvään oloon ja sen ylläpitämiseen. Kurssilla opiskellaan itsehoitoa ja terveellisiä elämäntapoja. Stailataan, meikataan, hoidetaan hiuksia ja tehdään kampauksia, opetellaan myös rentoutumaan ja lepäämään sekä pohditaan asioita, joista henkilökohtainen hyvä olo muodostuu.

  Hinta 372 € (alv 0 %)

 • 38. Aikuisopintoviikko III Opiston POP UP 12.–16.10.2020

  Opiston POP UP -viikko antaa mahdollisuuden aikuisopinnoista kiinnostuneille henkilöille tutustua opiston opiskelumahdollisuuksiin. Voit ponnahtaa paikalle ja nauttia monipuolisesta tekemisestä yhdessä toisten kurssilaisten kanssa.

  POP UP -päivät:

  • maanantai kädentaidot • tiistai tietotekniikka ja liikunta • keskiviikko kokkaus • torstai taide • perjantai musiikki

  Hinta 90 € (alv 0 %)

 • 39. Jouluaskartelua ja jouluun valmistautumista 30.11.—5.12.2020 (6 vrk)

  Joulu on meille suomalaisille vuoden tärkein juhla, johon valmistaudutaan monella tavalla: koti koristellaan jouluksi, valmistetaan ja hankitaan joululahjoja, leivotaan ja tehdään jouluruokia. Kauneimmat joululaulut, ystävien muistaminen joulukortein ja tervehdyksin virittävät mielen sydäntalven suureen juhlaan. Opistolla voit valmistautua omaan jouluusi tekemällä lahjoja, kortteja ja joululeivonnaisia.

  Hinta 387 € (alv 0 %)