Virikekurssit

Virikekurssit

”Elämä on opintomatka” – Lehtimäen opisto tarjoaa mahdollisuuksia monenlaiseen lyhytkestoiseen opiskeluun ja itsensä kehittämiseen, vaihtelun ja virkistyksen hankkimiseen, oman hyvän elämän rakentamiseen sekä eri kursseilla että räätälöidyillä jaksoilla.

Lehtimäen opiston järjestämät virikekurssit on tarkoitettu erityistä tukea ja ohjausta tarvitseville nuorille ja aikuisille. Kurssit voivat tarjota omaishoitajalle mahdollisuuden vapaapäivien pitämiseen ja aikaa omaan lomaan. Jos viikko tuntuu liian pitkältä ajalta, kurssilla voi viipyä vain muutamia päiviä. Kurssille voi osallistua myös henkilökohtaisen avustajan kanssa. Päiväkohtainen kurssimaksu oman henkilökohtaisen avustajan kanssa on 60 € vuorokausi.

Kurssikustannukset:

Kurssien kohdalla mainittu hinta sisältää täysihoidon: majoituksen pääsääntöisesti 2-hengen huoneissa, aamupalan, lounaan, päiväkahvin, päivällisen ja iltapalan, uimahallin käytön kurssiohjelman mukaan, yhden ratsastuksen ja kärryajelun viikon aikana.

Kurssilaiset maksavat itse matkat, lääkkeet ja henkilökohtaiset tarvikkeet. Sopimuksen mukaan kurssimaksun voi maksaa kahdessa erässä.

 

Ilmoittaudu kursseille


Virikekurssit 2019

 • 1. Aikuisopintoviikko I Kohti kevättä 25.2.-1.3.2019 5 vrk

  Tervetuloa nauttimaan lumesta, talvesta ja mukavasta yhdessä olosta liikunnan merkeissä. Kurssilla valmistaudumme  myös kevään suureen juhlaan – pääsiäiseen. Askartelemme pääsiäisaiheisia koristeita, tutustumme pääsiäisen perinteeseen ja valmistamme yhdessä pääsiäisherkkuja.

  Hinta 90 € (alv 0 %)

 • 2. Ratsastus- ja kotitalous 3.-7.6.2019 (5 vrk)

  Ratsastus- ja hevostaitojen harjoittelu sekä koti-talous taitojen kehittyminen. Ohjelmaan sisältyy ratsastusta, tallitöitä sekä  hevoshoidon teoriaa ja käytäntöä ja kotitaloutta. Ohjelmaan voi sisältyä lisäksi musiikkia, liikuntaa, rentoutusharjoituksia sekä  kädentaitoja.

  Hinta 372 € (Alv 0 %)

   

 • 3. Musiikki ja äänitekurssi 3.-13.6.2019 (11 vrk)

  Kurssilla tutustutaan monipuolisesti musiikkiin, musiikin tuottamiseen ja laulamiseen. Tuothan oman musiikin lahjasi ja äänesi osaksi musiikista nauttivaa porukkaa! Opiston oman tutun väen lisäksi äänitepuolella toimii assistenttina Justus Järvenpää ja Harri Kuhmonen.

  Hinta 700 € (Alv 0 %), kurssin voi maksaa myös kahdessa erässä.

   

 • 4. Hyvää oloa ja voimaa arkeen 3.-13.6.2019 (11 vrk)

  Kurssilla opetellaan rentoutumaan, pitämään huolta omasta terveydestä ja kunnosta. Kurssin aikana paneudutaan levon, ruoan, liikunnan, puhtauden, vapaa-ajan ja ihmissuhteiden merkitykseen oman hyvinvoinnin kannalta. Nautitaan kesästä, kavereista ja opetellaan valmistamaan kevyitä kesäisiä välipaloja. Kurssin osallistujat saavat jalkahoidon.

  Hinta 700 € (Alv 0 %), kurssin voi maksaa myös kahdessa erässä.

   

 • 5. Tavataan taas – kutsukurssi 10.-14.6.2019 (5 vrk)

  Kutsumme vuosien varrella opintosetelijaksolla olleita opiskelijoita opistolle viikon ajaksi. Viikon aikana on mahdollisuus muistella menneitä, tavata vanhoja tuttuja ja löytää uusia tuttavuuksia. Viikko sisältää retken joko pandojen luokse Ähtäriin tai Tuuriin Keskisen kyläkauppaan. Luvassa on siis monipuolista ohjelmaa ja yhdessäoloa opiston tapaan.

  Hinta 150 € (alv 0%)

   

 • 6. Virkistyspäivät sotaveteraaneille 10.-14.6.2019 (5 vrk)

  Lehtimäen opistolla on pitkä kokemus sotaveteraanien ja -invalidien kurssitoiminnasta. Kutsumme juhlistamaan kanssamme kesän alkua kaikki menneinä vuosina opistolla kursseilla olleet sotainvalidit, rintamaveteraanit ja heidän puolisonsa, sotalesket ja sotainvalidien lesket sekä muut sotiin liittyneissä tehtävissä palvelleet. Muistellaan menneitä ja nautitaan alkukesän päivistä yhdessä.

  Hinta 125 € (alv 0%), lisäksi osallistujilla mahdollisuus varata 45 minuutin jalkahoito tai hieronta 30 € omavastuu hintaan.

   

 • 7. Eläinten ystävät I 10.-15.6.2019 (6 vrk)

  Kurssin tavoitteena on koota lemmikkieläinten ystävät viikoksi yhteen, perehtyä erilaisiin lemmikkeihin ja syventää omaa harrastustaan. Kurssilla tutustutaan mm. hevosiin, koiriin ja kissoihin, bongataan lintuja, tutustutaan kansalliseläimiin, askarrellaan, kerrotaan ja kuunnellaan eläintarinoita. Kurssin puitteissa tehdään retki Ähtärin eläinpuistoon.

  Hinta 395 € (alv 0 %)

   

 • 8. Intoa elämään – hyvinvointikurssi I 24.-29.6.2019 (6 vrk)

  Intoa elämään on vertaistukeen perustuva hyvinvointikurssi, jossa kannustetaan osallistujia kokeilemaan pieniä elämäntapamuutoksia.  Kurssilla käydään läpi elämänlaatua tukevia aiheita, joilla on merkitystä ihmisen hyvinvoinnille koko elämän ajan. Samalla nautitaan kesästä, hyvästä seurasta, maukkaasta ruoasta ja rentouttavista hoidoista. Kurssin hinta sisältää hieronnan.

  Hinta 387 € (alv 0 %)

   

 • 9. Ratsastusta ja arjentaitoja I 24.-29.6.2019 (6 vrk)

  Kurssin tavoitteena on saada aktiivinen toimintaviikko hevosten, ratsastuksen ja arjentaitojen harjoittelemisen parissa. Kurssilla ratsastetaan kerran päivässä, hoidetaan hevosia ja tehdään tallitöitä. Välillä kokataan, leivotaan ja valmistellaan kurssijuhla. Tieto- ja viestintätekniikan taitoja päivitetään, toimintatuvassa valmistetaan pieni kurssimuisto, käydään myös uimassa ja saunassa ja viihdytään musiikin parissa.

  Hinta 387 € (Alv 0 %)

   

 • 10. Sisupartiokurssi I 24.-29.6.2019 (6 vrk)

  Kursseilla harjoitellaan partiotaitoja, pohditaan partioihanteiden merkitystä ja toteuttamista arkielämässä, retkeillään, järjestetään iltanuotioita ja muuta yhteistoiminnallisuutta kehittävää ohjelmaa.

  Hinta 387 € (alv 0 %)

   

 • 11. Eläinten ystävät II 24.-29.6.2019 (6 vrk)

  Kurssin tavoitteena on koota lemmikkieläinten ystävät viikoksi yhteen, perehtyä erilaisiin lemmikkeihin ja syventää omaa harrastustaan. Kurssilla tutustutaan mm. hevosiin, koiriin, ja kissoihin, bongataan lintuja, tutustutaan kansalliseläimiin ja Ähtärin pandoihin.
  Askarrellaan, kerrotaan ja kuunnellaan eläintarinoita ja valmistetaan eläinaiheinen käsityö.

  Hinta 395 € (alv 0 %)

   

 • 12. Taidekurssi 24.6.-3.7.2019 (10 vrk)

  Jokaisessa asuu luovuus, ja taidekurssilla houkuttelemme sitä yhdessä esiin. Taide avaa uusia elämyksiä ja maailmoja. Tekemisen kautta voi myös tarkastella omia kokemuksia ja mielikuvia. Työskentelemme erilaisilla kuvataiteen perustekniikoilla, kuten taiteen tarkastelu ja aistien herättely, piirtäminen, kolmiulotteinen muotoilu, maalaaminen ja sekatekniikat. Aiempaa kokemusta ei tarvitse olla, kiinnostus riittää! Kurssin lopuksi järjestämme näyttelyn. Esiliina tai työvaatteet kannattaa ottaa mukaan, koska kaikki materiaalit eivät lähde vaatteista pesussa.

  Hinta 642 € (alv 0 %), kurssin voi maksaa myös kahdessa erässä.

   

 • 13. Hyvää oloa ja ystävyyttä 24.6.-3.7.2019 (10 vrk)

  Miten jaksaa paremmin arjessa ja löytää aikaa rentoutumiselle? Kuinka tunnistaa omia voimavaroja ja nähdä asiat myönteisessä valossa? Entä millaista on omannäköinen elämä ja itselle hyvä arki? Ohjelmassa on luovan toiminnan ja liikunnan lisäksi arki-elämän taitojen ja ihmissuhteiden pohtimista ja
  vuorovaikutustaitojen kehittämistä. Kurssin hinta
  sisältää hieronnan.

  Hinta 760 € (alv 0 %), kurssin voi maksaa myös kahdessa erässä.

   

 • 14. Kesäkokit I 1.-6.7.2019 (6 vrk)

  Kesäkokilla on vara valita, mistä päivän ateriat valmistaa. Kurssilla valmistamme kevyitä kesäisiä ruokia ja leivonnaisia, herkuttelemme myös grillin äärellä ja opimme ruoanvalmistuksen niksejä sekä omaksi että ystävien iloksi.

  Hinta 387 € (alv 0 %)

   

 • 15. Tikas – tietotekniikka 1.-6.7.2019 (6 vrk)

  Tikas-tietotekniikka on erityisryhmille suunniteltu koulutusmalli, jonka keskeisenä ajatuksena on erilaisten oppijoiden tarpeet. Opetettavia osa-alueita on 9 kappaletta ja kussakin aihealueessa on kolme taitotasoa. Osa-alueet ovat: tietokoneen käyttö ja tiedostojen hallinta, tekstinkäsittely, taulukkolaskenta, esitysgrafiikka, piirtäminen, tiedonhaku ja viestintä tietoverkoissa, sähköposti ja kuvankäsittely. Kun opiskelija kouluttajan arvion mukaan hallitsee jonkin tasoista, hän saa tasonmukaisen Tikas-todistuksen.

  Hinta 387 € (alv 0 %)