KONTRASTI

Virikekurssit

 

VIRIKEKURSSEISTA VAIHTELUA JA VIRKISTYSTÄ

Lue virikekursseista selkokielellä ›

 

 

Huom! Opiston virikekurssit ovat kysyttyjä, emmekä voi kutsua kaikkia halukkaita kursseille. Ilmoitamme valinnoista valintaprosessin jälkeen toukokuun aikana.

 

”Elämä on opintomatka” – Lehtimäen opisto tarjoaa mahdollisuuksia monenlaiseen lyhytkestoiseen opiskeluun ja itsensä kehittämiseen, vaihtelun ja virkistyksen hankkimiseen, oman hyvän elämän rakentamiseen sekä eri kursseilla että räätälöidyillä jaksoilla.

 

Lehtimäen opiston järjestämät virikekurssit on tarkoitettu erityistä tukea ja ohjausta tarvitseville nuorille ja aikuisille. Kurssit voivat tarjota omaishoitajalle mahdollisuuden vapaapäivien pitämiseen ja aikaa omaan lomaan. Jos viikko tuntuu liian pitkältä ajalta, kurssilla voi viipyä vain muutamia päiviä. Kurssille voi osallistua myös henkilökohtaisen avustajan kanssa. Päiväkohtainen kurssimaksu oman henkilökohtaisen avustajan kanssa on 60 € vuorokausi.

 

Virikekurssien tavoitteena on tarjota elämyksiä, vaihtelua elämään, yhdessäoloa ja onnistumisia. Jokaisella kurssilla on mahdollisuus osallistua ratsastukseen tai kärryajeluun ja käydä uimahallilla saunomassa ja uimassa. Joillakin kursseilla saatetaan tehdä pieni retki lähialueella. Ohjelmaan voi sisältyä myös musiikkia, liikuntaa sekä rentoutumisharjoituksia. Useilla kursseilla järjestetään kurssijuhla ja valmistetaan pieni kurssimuisto. Ja takuuvarmasti jokaisella kurssilla on mukavaa tekemistä ja ohjattua iltaohjelmaa tarpeellisia lepohetkiä unohtamatta.

 

Kurssikustannukset:

 

Kurssien kohdalla mainittu hinta sisältää täysihoidon: majoituksen pääsääntöisesti 2-hengen huoneissa, aamupalan, lounaan, päiväkahvin, päivällisen ja iltapalan, uimahallin käytön kurssiohjelman mukaan, yhden ratsastuksen ja kärryajelun viikon aikana.

 

Kurssilaiset maksavat itse matkat, lääkkeet ja henkilökohtaiset tarvikkeet. Sopimuksen mukaan kurssimaksun voi maksaa kahdessa erässä.

 

Vuoden 2024 virikekurssit löytyvät myös opiston 2024 esitteestä.

 

Ilmoittaudu virikekursseille ›

TÄSTÄ VOIT TULOSTAA Hakulomake virikekurssit 2024

 

 

Virikekurssit 2024

 
 
1. HYVÄÄ OLOA JA VOIMAA ARKEEN 15.-20.7.2024 (6 vrk)

 

Kurssilla opetellaan rentoutumaan, pitämään huolta omasta terveydestä ja kunnosta. Kurssin aikana paneudutaan levon, ruoan, liikunnan, puhtauden, vapaaajan ja ihmissuhteiden merkitykseen oman hyvinvoinnin kannalta. Nautitaan kesästä,
kavereista ja opetellaan valmistamaan kevyitä kesäisiä välipaloja. Kurssin osallistujat saavat jalkahoidon.


Hinta 387 € (alv 0 %)

2. ELÄINTEN YSTÄVÄT  15.-20.7.2024 (6 vrk)


Kurssin tavoitteena on koota lemmikkieläinten ystävät viikoksi yhteen, perehtyä erilaisiin lemmikkeihin ja syventää
omaa harrastustaan. Kurssilla tutustutaan mm. hevosiin, koiriin ja kissoihin, bongataan lintuja, tutustutaan kansalliseläimiin, askarrellaan, kerrotaan ja kuunnellaan eläintarinoita. Kurssilla voidaan mahdollisesti tehdä retki.


Hinta 395 € (alv 0 %)

3. KESÄKOKIT 15.-20.7.2024 (6 vrk)


Kesäkokilla on vara valita, mistä päivän ateriat voi loihtia. Kurssilla valmistamme kevyitä kesäisiä ruokia ja leivonnaisia,
herkuttelemme myös grillin äärellä ja opimme ruoanvalmistuksen niksejä sekä omaksi että ystävien iloksi.


Hinta 387 € (alv 0 %)

4 .HYVÄN TUURIN VIIKKO 22.-27.7.2024 (6 vrk)


Kurssilla tehdään mm. shoppailureissu Tuuriin Keskisen kyläkauppaan, nautitaan kesästä, hyvästä seurasta ja maukkaasta
ruoasta. Hyvän tuurin viikolla vietetään leppoisaa kurssielämää, johon kuuluu myös liikuntaa, saunomista ja uintia,
musiikkia, askartelua ja mukavaa yhdessäoloa. Hyvää tuuria voi kokeilla myös bingossa ja tietovisoissa.


Hinta 387 € (alv 0%)

5. HEMMOTTELUHETKIÄ 22.-27.7.2024 (6 vrk)

 

Kaipaatko lisää hyvää oloa arkeesi? Haluatko oppia tuntemaan itseäsi ja toimintaasi paremmin ja elämään omien
tavoitteiden mukaista, mielekästä elämää? Kurssilla pääset tutustumaan itseesi ja toimintaasi sekä luomaan oman
hyvinvoinnin palapeliä. Kurssi tarjoaa elämyksiä ja hemmotteluhetkiä kuten hierontaa, erilaisia hoitoja, vinkkejä
kaunistautumiseen, oman kunnon hoitamiseen ja henkiseen hyvinvointiin.


Hinta 387 € (alv 0 %)

6. ELÄINTEN YSTÄVÄT JA RATSASTUSTA 22.-27.7.2024 (6 vrk)


Kurssin tavoitteena on koota lemmikkieläinten ystävät viikoksi yhteen. Voit perehtyä erilaisiin lemmikkeihin ja syventää omaa harrastustasi. Kurssilla saat rapsuttaa ja silittää ihania lemmikkieläimiä. Hevosen kyytiin pääset sekä ratsastaen että kärryajelulle. Myös työskentelyä tallilla pääset halutessasi kokeilemaan. Voit testata tietämystäsi eläintietovisassa. Tiedätkö sinä mikä on vesimelonisiili ja voiko sen syödä? Kurssilla voidaan mahdolisesti tehdä retki.


Hinta 395 € (alv 0 %)

7. AIKUISOPINTOVIIKKO VIRTAA JA VIRKISTYSTÄ  29.7.-2.8.2024 (5 vrk)


Aikuisopintoviikolla saat kokea iloa, mukavia elämyksiä ja rentouttavaa yhdessä oloa sekä tieto aikuisopintolinjasta.
Liikumme lähiluonnossa ja nautimme kesän valoisista illoista pihapelejä pelaten. Valmistamme luonnosta löytyvistä aineksista hemmottelupussukoita, joiden virkistävän tehon saat kokea saunassa. Katamme ulkoilmaravintolan ja herkuttelemme grillaten. Halutessasi voit osallistua kärry-ajelulle ja pääset taputtelemaan heppoja ja tallikissaa.
Leikkimieliset kisailut kuuluvat ehdottomasti kesään, ja visailumestari -diplomeita onkin jaossa. Aikuisopiskelija viikko huipentuu pihadiskoon suosikkibiisien rytmissä.


Hinta 372 € (alv 0 %)

8. HYVÄN OLON VIIKKO 14.-18.10.2024 (5 vrk)

 

Kurssilla saat vinkkejä omaan hyvään oloon ja sen ylläpitämiseen. Viikon aikana opiskellaan itsehoitoa ja terveellisiä elämäntapoja. Tehdään käsija kasvohoitoja ja hoidetaan hiuksia. Opetellaan rentoutumaan ja lepäämään sekä pohditaan, mistä henkilökohtainen hyvä olo koostuu.


Hinta 372 € (alv 0 %)