KONTRASTI

Virikekurssit

VIRIKEKURSSEISTA VAIHTELUA JA VIRKISTYSTÄ

Lue virikekursseista selkokielellä ›

 

 

”Elämä on opintomatka” – Lehtimäen opisto tarjoaa mahdollisuuksia monenlaiseen lyhytkestoiseen opiskeluun ja itsensä kehittämiseen, vaihtelun ja virkistyksen hankkimiseen, oman hyvän elämän rakentamiseen sekä eri kursseilla että räätälöidyillä jaksoilla.

 

Lehtimäen opiston järjestämät virikekurssit on tarkoitettu erityistä tukea ja ohjausta tarvitseville nuorille ja aikuisille. Kurssit voivat tarjota omaishoitajalle mahdollisuuden vapaapäivien pitämiseen ja aikaa omaan lomaan. Jos viikko tuntuu liian pitkältä ajalta, kurssilla voi viipyä vain muutamia päiviä. Kurssille voi osallistua myös henkilökohtaisen avustajan kanssa. Päiväkohtainen kurssimaksu oman henkilökohtaisen avustajan kanssa on 60 € vuorokausi.

 

Virikekurssien tavoitteena on tarjota elämyksiä, vaihtelua elämään, yhdessäoloa ja onnistumisia. Jokaisella kurssilla on mahdollisuus osallistua ratsastukseen tai kärryajeluun ja käydä uimahallilla saunomassa ja uimassa. Joillakin kursseilla saatetaan tehdä pieni retki lähialueella. Ohjelmaan voi sisältyä myös musiikkia, liikuntaa sekä rentoutumisharjoituksia. Useilla kursseilla järjestetään kurssijuhla ja valmistetaan pieni kurssimuisto. Ja takuuvarmasti jokaisella kurssilla on mukavaa tekemistä ja ohjattua iltaohjelmaa tarpeellisia lepohetkiä unohtamatta.

 

Kurssikustannukset:

 

Kurssien kohdalla mainittu hinta sisältää täysihoidon: majoituksen pääsääntöisesti 2-hengen huoneissa, aamupalan, lounaan, päiväkahvin, päivällisen ja iltapalan, uimahallin käytön kurssiohjelman mukaan, yhden ratsastuksen ja kärryajelun viikon aikana.

 

Kurssilaiset maksavat itse matkat, lääkkeet ja henkilökohtaiset tarvikkeet. Sopimuksen mukaan kurssimaksun voi maksaa kahdessa erässä.

 

Vuoden 2022 virikekurssit löytyvät myös opiston 2022 esitteestä.

 

Ilmoittaudu virikekursseille ›

Tästä voit tulostaa virikekurssin 2022 hakulomakkeen ›

 

Virikekurssit 2022 
1. HYVÄÄ OLOA JA VOIMAA ARKEEN 4.-14.7.2022 (11 vrk)

 

Kurssilla opetellaan rentoutumaan, pitämään huolta omasta terveydestä ja kunnosta. Kurssin aikana paneudutaan levon, ruoan, liikunnan, puhtauden, vapaa-ajan ja ihmissuhteiden merkitykseen oman hyvinvoinnin kannalta. Nautitaan kesästä, kavereista ja opetellaan valmistamaan kevyitä kesäisiä välipaloja. Kurssin osallistujat saavat jalkahoidon.


Hinta 700 € (alv 0 %), kurssin voi maksaa myös kahdessa erässä.

2. ELÄINTEN YSTÄVÄT I 4.-9.7.2022 (6 vrk)


Kurssin tavoitteena on koota lemmikkieläinten ystävät viikoksi yhteen, perehtyä erilaisiin lemmikkeihin ja syventää omaa harrastustaan. Kurssilla tutustutaan mm. hevosiin, koiriin ja kissoihin, bongataan lintuja, tutustutaan kansalliseläimiin, askarrellaan, kerrotaan ja kuunnellaan eläintarinoita. Kurssin aikana tehdään retki Ähtärin eläinpuistoon tai Voimavaratila Taikamäkeen.


Hinta 395 € (alv 0 %)

3. MUSIIKKIKURSSI – TANGONTAIKAA SEINÄJOELLA 4.7.-9.7.2022 (6 vrk)


Kurssin tavoitteena on elämysten ja kokemusten saaminen musiikin keinoin. Musiikkikurssi kokoaa yhteen musiikinharrastajia, jotka nauttivat soittamisesta, laulamisesta, yhteisestä musiikin tekemisestä, erilaiseen musiikkiin perehtymisestä ja musiikin kokemisesta elämän rikastuttajana ja voimaannuttajana. Musiikkikurssilaiset osallistuvat Seinäjoen tangomarkkinoille tilanteen niin salliessa.


Hinta 387 € (alv 0 %)

4 .HYVINVOINNIN ABC I 11.-16.7.2022 (6 vrk)


Hyvinvointikurssilla kannustetaan osallistujia kokeilemaan pieniä elämäntapamuutoksia. Kurssilla käydään läpi elämänlaatua tukevia aiheita, joilla on merkitystä ihmisen hyvinvoinnille koko elämän ajan. Samalla nautitaan kesästä, hyvästä seurasta, maukkaasta ruoasta ja rentouttavista hoidoista. Kurssin hinta sisältää hieronnan.


Hinta 387 € (alv 0 %)

5. KESÄKOKIT 11.-16.7.2022 (6 vrk)


Kesäkokilla on vara valita, mistä päivän ateriat voi loihtia. Kurssilla valmistamme kevyitä kesäisiä ruokia ja leivonnaisia, herkuttelemme myös grillin äärellä ja opimme ruoanvalmistuksen niksejä sekä omaksi että ystävien iloksi.

 

Hinta 387 € (alv 0 %)

6. ELÄINTEN YSTÄVÄT II 11.-16.7.2022 (6 vrk)


Kurssin tavoitteena on koota lemmikkieläinten ystävät viikoksi yhteen, perehtyä erilaisiin lemmikkeihin ja syventää omaa harrastustaan. Kurssilla saamme rapsuttaa ja silittää ihania lemmikkieläimiä. Hevosen kyytiin pääsemme kärryajelulle. Lisäksi tietonsa voi testata eläintietovisassa. Tiedätkö sinä mikä on vesimelonisiili ja voiko sen syödä? Eläinten ystävät käyvät vierailulla Ähtärin eläinpuistossa tai Voimavaratila Taikamäessä.


Hinta 395 € (alv 0 %

7. SISUPARTIOKURSSI I 11.-16.7.2022 (6 vrk)


Kurssilla harjoitellaan partiotaitoja, pohditaan partioihanteiden merkitystä ja toteuttamista arkielämässä, retkeillään, järjestetään iltanuotioita ja muuta yhteistoiminnallisuutta kehittävää ohjelmaa.


Hinta 387 € (alv 0 %)

8. HYVÄÄ OLOA JA YSTÄVIÄ 18.-23.7.2022 (6 vrk)

 

Miten jaksaa paremmin arjessa ja löytää aikaa rentoutumiselle? Kuinka tunnistaa omia voimavaroja ja nähdä asiat myönteisessä valossa? Entä millaista on omannäköinen elämä ja itselle hyvä arki? Ohjelmassa on luovan toiminnan ja liikunnan lisäksi arkielämän taitojen ja ihmissuhteiden
pohtimista ja vuorovaikutustaitojen kehittämistä. Kurssin hinta sisältää hieronnan.


Hinta 387 € (alv 0 %)

9. TEATTERIA JA DRAAMAA 18.-23.7.2022 (6 vrk)

 

Teatteria ja draamaa –kurssi on tarkoitettu kesän kohtaamispaikaksi kaikille erityistä tukea tarvitseville aikuisille. Teatteria ja draamaa –viikolla selviää mitä teatteri on, sillä viikon tavoitteena on tutustua teatterin tekemiseen ja teatteri-ilmaisun harjoittamiseen. Jokainen osallistuu oman
kiinnostuksensa mukaan esittäen, musisoiden, lavasteita valmistaen, maskeeraten tai kavereita tsempaten. Toki välillä nautitaan kesän herkkuja tai pulahdetaan virkistäytymään altaaseen. Valmistetaan oma esitys ja mahdollisesti käydään katsomassa kesäteatteriesitys.


Hinta 387 € (alv 0 %)

10. PÄIVITETÄÄN SOME- JA TIETOTEKNIIKKATAITOJA 18.-23.7.2022 (6 vrk)

 

Tikas-tietotekniikka on erityisryhmille suunniteltu koulutusmalli, jonka keskeisenä ajatuksena on erilaisten oppijoiden tarpeet. Tikas-mallissa voi opetella eri aiheita, ja jokaisessa aihealueessa on 3 taitotasoa. Tabletlaitteella voimme kokeilla myös videokuvausta ja tehdä pienimuotoisen
videon, joka voidaan julkaista opiston omalla YouTube-kanavalla.


Hinta 387 € (alv 0 %)

11. AIKUISOPINTOVIIKKO 18.-23.7.2022 (6 vrk)

 

Aikuisopintoviikolla saat kokea iloa, mukavia elämyksiä ja rentouttavaa yhdessä oloa sekä tietoa aikuisopintolinjasta. Liikumme lähiluonnossa ja nautimme kesän valoisista illoista pihapelejä pelaten. Valmistamme luonnosta löytyvistä aineksista hemmottelupussukoita, joiden virkistävän tehon saat kokea saunassa. Katamme ulkoilmaravintolan ja herkuttelemme grillaten. Halutessasi voit osallistua kärry-ajelulle ja pääset taputtelemaan heppoja ja tallikissaa. Leikkimieliset kisailut kuuluvat ehdottomasti kesään, ja visailumestari -diplomeita onkin jaossa. Aikuisopiskelijaviikko huipentuu pihadiskoon suosikkibiisien rytmissä.


Hinta 387 € (alv 0 %)

12. ELÄINTEN YSTÄVÄT III 25.-30.7.2022 (6 vrk)

 

Kurssin tavoitteena on koota lemmikkieläinten ystävät viikoksi yhteen, perehtyä erilaisiin lemmikkeihin ja syventää omaa harrastustaan. Kurssilla saamme rapsuttaa ja silittää ihania lemmikkieläimiä. Hevosen kyytiin pääsemme kärryajelulle. Lisäksi tietonsa voi testata eläintietovisassa. Tiedätkö sinä mikä on vesimelonisiili ja voiko sen syödä? Eläinten ystävät käyvät vierailulla Ähtärin eläinpuistossa tai Voimavaratila Taikamäessä.


Hinta 395 € (alv 0 %)

13. HELLAPOLIISIT KESÄKOKKEINA 25.-30.7.2022 (6 vrk)

 

Tiedätkö mitä hellapoliisi tekee? Jakaako hellapoliisi sakkoja? Ei suinkaan, sillä tälle poliisille kokkailu on paljon mukavampaa. Kesäkokilla on vara valita, mistä päivän ateriat voi valmistaa. Kurssilla valmistamme kevyitä kesäisiä ruokia ja leivonnaisia, herkuttelemme myös grillin äärellä ja opimme ruoanvalmistuksen niksejä sekä omaksi että ystävien iloksi. Sinulla on mahdollisuus häärätä hellapoliisina koko viikko, sillä ohjelmassa on paljon leivontaa ja kokkausta.


Hinta 387 € (alv 0 %)

14. HYVÄN TUURIN VIIKKO 25.-30.7.2022 (6 vrk)

 

Kurssilla tehdään mm. shoppailureissu Tuuriin Keskisen kyläkauppaan, nautitaan kesästä, hyvästä seurasta ja maukkaasta ruoasta. Hyvän tuurin viikolla vietetään leppoisaa kurssielämää, johon kuuluu myös liikuntaa, saunomista ja uintia, musiikkia, askartelua ja mukavaa yhdessäoloa. Hyvää tuuria voi kokeilla myös bingossa ja tietovisoissa.


Hinta 387 € (alv 0%)

15. HYVÄN OLON VIIKKO 25.-30.7.2022 (6 vrk)

 

Hyvän olon viikolla osallistujia kannustetaan kokeilemaan pieniä elämätapamuutoksia. Kurssilla harjoitellaan elämänlaatua tukevia aiheita, joilla on merkitystä ihmisen hyvinnoille koko elämän ajan. Samalla nautititaan kesästä, hyvästä seurasta, maukkaast ruuasta ja rentouttavista hoidoista. Kurssin hinta sisäältää hieronnan.


Hinta 387 € (alv 0 %)

16. RATSASTUSKURSSI 1.-6.8.2022 (6 vrk)

 

Ohjelmaan sisältyy ratsastusta, tallitöitä, hevoshoidon teoriaa ja käytäntöä. Kurssilla valmistetaan myös heppa-aiheisia käsitöitä ja askarteluita. Ohjelmaan voi sisältyä lisäksi musiikkia, liikuntaa sekä rentoutusharjoituksia.


Hinta 387 € (alv 0 %)

17. HEMMOTTELUHETKIÄ 1.-6.8.2022 (6 vrk)

 

Kaipaatko lisää hyvää oloa arkeesi? Haluatko oppia tuntemaan itseäsi ja toimintaasi paremmin ja elämään omien tavoitteiden mukaista, mielekästä elämää? Kurssilla pääset tutustumaan itseesi ja toimintaasi sekä luomaan oman hyvinvoinnin palapeliä. Kurssi tarjoaa elämyksiä ja hemmotteluhetkiä kuten hierontaa, erilaisia hoitoja, vinkkejä kaunistautumiseen, oman kunnon hoitamiseen ja henkiseen hyvinvointiin.


Hinta 387 € (alv 0 %)

18. KOHTI MIELEKÄSTÄ ELÄMÄÄ 1.-11.8.2022 (11 vrk)

 

Kurssin tavoitteena on tukea henkilöä kohti itsenäisempää elämää. Kurssin ohjelmaan kuuluu päivittäin vaihtuva teema, jota käsitellään keskusteluiden, pelien, näyttelemisen, musiikin ja muun luovan toiminnan keinoin. Käsiteltäviä aiheita ovat erilaisuuden hyväksyminen, itsetunto, tunteiden käsittely, muuttuva minä, kiusaaminen, syrjäytyminen, vastuun kantaminen, seurustelu ja seksuaalisuus, päihteet ja riippuvuus, miten voin itse vaikuttaa tulevaisuuteeni. Mieltä askarruttavien, kiperienkin asioiden pohtiminen yhdessä toisten kurssilaisten ja kurssiohjaajien kanssa auttaa ymmärtämään aikuistumiseen ja elämään liittyviä asioita. Käsiteltävien aiheiden rinnalla vietetään leppoisaa kurssielämää, johon kuuluu liikunta, retkeily, saunominen ja uiminen, musiikki, askartelu ja mukava yhdessäolo.


Hinta 700 € (alv 0 %), kurssin voi maksaa myös kahdessa erässä.

19. KUNTOUTUMISTA JA ELÄMÄNHALLINTAA ARJEN TOIMINTOIHIN 8.-13.8.2022  (6 vrk)

 

Kurssi on tarkoitettu polion sairastaneille henkilöille. Kurssiohjelma sisältää monipuolista ryhmäjumppaa, pelejä ja kädentaitoja. Kurssimaksuun sisältyy myös yksi 30 minuutin jalkahoito. Kurssilaisilla on mahdollisuus tilata myös maksullisia yksilöhoitoja (fysioterapia, ratsastus, hieronta).


Hinta 300 € koko kurssi tai 50 €/vrk (alv 0%)

20. VIRKISTYSPÄIVÄT SOTAVETERAANEILLE 8.-12.8.2022 (5 vrk)


Lehtimäen opistolla on pitkä kokemus sotaveteraanien ja -invalidien kurssitoiminnasta. Kutsumme juhlistamaan kanssamme elokuun pimeneviä iltoja kaikki menneinä vuosina opistolla kursseilla olleet sotainvalidit, rintamaveteraanit ja heidän puolisonsa, sotalesket ja sotainvalidien lesket sekä muut sotiin liittyneissä tehtävissä palvelleet.


Hinta 125 € (alv 0%), osallistujilla on mahdollisuus varata 45 minuttin jalkahoito tai hieronta 30 € omavastuuhintaan.

21. JOULU MIELESSÄ 28.11.-3.12.2022 (6 vrk)


Joulu on meille suomalaisille vuoden tärkein juhla, johon valmistaudutaan monella tavalla: koti koristellaan jouluksi, valmistetaan ja hankitaan joululahjoja, leivotaan ja tehdään jouluruokia. Kauneimmat joululaulut, ystävien muistaminen joulukortein ja tervehdyksin virittävät mielen sydäntalven suureen juhlaan. Opistolla voit valmistautua omaan jouluusi tekemällä lahjoja, kortteja ja joululeivonnaisia.


Hinta 387 € (alv 0 %)