Kelan kurssit

Lehtimäen opistossa järjestetään KELA:n kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuskursseja vammaisille lapsille ja nuorille perheineen. Kurssitarjontaa on tänä vuonna kehitysvammaisille, kehityshäiriöisille tai monivammaisille lapsille perheineen, Aspergerin oireyhtymää sairastaville lapsille perheineen ja ADHD:ta sairastaville lapsille perheineen. Kursseilla on paikkoja sekä harkinnanvaraiseen kuntoutukseen että vaativaan kuntoutukseen.

Vaativaan kuntoutukseen tulee saada ainakin korotettua vammaistukea. Tuen saaminen edellyttää, että sairaan tai vammaisen lapsen hoidosta, huolenpidosta ja kuntoutuksesta aiheutuu perheelle vähintään 6 kuukauden ajan tavanomaista suurempaa rasitusta ja sidonnaisuutta verrattuna vastaavan ikäiseen terveeseen lapseen. Vammaistuki on porrastettu kolmeen ryhmään rasituksen ja sidonnaisuuden määrän mukaan.

   

Lisätietoja:

Eero Savela
040 760 8991
eero.savela(at)lehopisto.fi

Rehtori
Eija Saarimaa
0400 351 328
eija.saarimaa(at)lehopisto.fi

 

Kursseille hakeminen

Hakemukset Kelan kursseille toimitetaan kotipaikkakunnan Kelan toimistoon.

Kelan sivuilla lisää tietoa kuinka haet kuntoutus – ja sopeutumisvalmennuskurssille.

Liitteeksi hakemuksiin voimassa oleva kuntoutussuunnitelma, johon sisältyy kurssisuositus. Vapaana olevia paikkoja voi tarkistaa seuraavasta linkistä, joka avautuu Kelan kurssitarjontasivulle.

Suorita haku sanoilla Lehtimäen opisto ja pääset sivulle, jolla ovat kaikki Lehtimäen opistossa järjestettävät Kelan kurssit ja niillä olevat vapaat paikat.

Hakuaika: Kurssien hakuaika näkyy kurssilinkeistä tai Kelan sivuilta.