KONTRASTI

Teemaviikot ja -viikonloput

Teemaviikonloput
 

Opisto järjestää ohjattua ohjelmaa omille opiskelijoilleen viikonloppuisin. Lyhyet viikonloppukurssit ovat olleet hyvin suosittuja, joten järjestämme mahdollisuuden myös muillekin osallistua näihin teemaviikonloppuihin. Jos haluat pientä katkoa ja virkistystä arkeen mukavassa seurassa ja mielenkiintoisten teemojen parissa, niin tämä on juuri sinulle!

 

Hinta 55 euroa (alv 0 %), sisältää majoituksen ja ruoan.

 

Ilmoittaudu teemaviikoille ›

 

Lisätietoja ja ilmoittautumiset:

 

Kurssikoordinaattori Sami Leppäkangas,
Puhelinnumero: 040 036 5375

Sähköpostiosoite: sami.leppakangas@lehopisto.fi

 

 

Teemaviikonloput syksyllä 2023

 

25.-27.11.2023 Väriä ja valoa harmauteen


Teemme yhdessä värikkäitä maalauksia ja koristelemme opistoa erilaisin valoin pimeän vuodenajan iloksi. 

8.-10.12.2023 Suomalaisen musiikin juhlaa


Laulamme, soitamme ja tanssimme suomalaisen musiikin tahdissa. Valitsemme äänestyksellä myös eri vuosikymmenten Suomi-biisit.

 

 

Teemaviikonloput 2024

 

12.-14.1.2024 Talviolympialaiset

 

Viikonlopun aikana voit osallistua kolmeen hassuun talvilajiin. Pääset kokeilemaan taitojasi hankeen piilotettujen väripallojen etsinnässä, pallonheittoa pimeässä ja puulautasuksien ratahiihtoa tai lumiratakelausta. Kaikki osallistujat saavat tietenkin diplomin rohkeasta
heittäytymisestään lajien parissa.

 
16.-18.2.2024 Talvisia säveliä

 

Talvisia säveliä -viikonloppuna 16.-18.2.2024 musiikin maailmassa pakkanen paukkuu, jää kimmeltää ja valkoinen lumi loistaa.
Maalaamme yhdessä taideteoksen talvi-musiikin soidessa taustalla. Kuuntelemme talviaiheisia lauluja, joista valitaan äänestämällä yleisön suosikki. Lisäksi kokeilemme tehdä aivan uuden talvi -räpin, miltähän se mahtaa kuulostaa.

 
22.-24.3.2024 Palmusunnuntaista pääsiäiseen

 

viikonloppua vietetään tuttuun tapaan pääsiäisperinteiden parissa. Ohjelmassa on mukavaa toimintaa kaikille. Etsimme ympäri opistoa piilotettuja pääsiäismunia, askartelemme suloisen pääsiäisaiheisen koristeen ja valmistamme helpon pääsiäisherkun.

 
5.-7.4.2024 Hyvinvointi -teemaviikonloppu


Mistä on hyvinvointi -viikonloppu tehty? Mukavasta yhdessäolosta pelien parissa, rauhallisesta liikkumisesta lähiluonnossa, rentoutumisesta musiikin avulla, kynsien kaunistamisesta ja lempeästä käsihoidosta. Siitä on hyvinvointi -viikonloppu tehty.

 
17.-19.5.2024 Luonnossa -teemaviikonloppu


Aluksi tutustumme mitä jokaisenoikeudet tarkoittavat luonnossa liikkujalle. Lähdemme tietenkin myös liikkeelle luontoon ja samalla tarkkailemme kevään edistymistä eläin- ja kasvilajien avulla. Retken jälkeen laadimme yhdessä julisteen kevään edistymisestä luonnossa tehtyjen havaintojen perusteella.

 
16.-18.8.2024 Maukkaat marjat -teemaviikonloppu

 

15.8. on kotimaisten marjojen teemapäivä, jota juhlimme koko viikonlopun. Tutustumme suomalaisiin marjoihin keskustellen,
marjoja keräten ja tietenkin marjoja maistellen. Viikonloppuna pelaamme ruokatutkan välipalapeliä, jossa asiakkaat kuvailevat
annoksen ja sinun tulee kasata se ohjeen mukaan.
 
6.-8.9.2024 Salapoliisit -teemaviikonloppu


Opistolle on postin mukana saapunut kirje, jonka arvoitusta pääsee jokainen ratkaisemaan. Kirje sisältää kaksi erilaista salapoliisitehtävää, joiden ratkettua aarteenetsintä voi alkaa. Salapoliisina sinä tarvitset ripauksen rohkeutta, nokkeluutta ja tarkkuutta, jotta aarre voi löytyä.

 
25.-27.10.2024 Hei hei kesäaika, tervetuloa talviaika 

 

Viikonlopun aikana testaamme aistiemme tarkkuutta, sillä kokeilemme tunnistaa haju- maku- ja tuntoaistin avulla sekä kesään että talveen kuuluvia tuoksuja, makuja ja esineitä. Totta kai pidämme huolen myös siitä, että kaikki kellot ovat oikeassa ajassa.
 
22.-24.11.2024 Vapaaehtoisten -teemaviikonloppu


Opistolla työskentelevät vapaaehtoiset kertovat viikonlopun aikana omasta kotimaastaan. Tutustumme heidän kotimaansa nähtävyyksiin, musiikkiin, taiteeseen, ruokaan ja urheiluun. Ehkä opimme puhumaan myös muutaman sanan heidän kieltään.

 
13.-15.12.2024 Lucia ja valon juhla -teemaviikonloppu


Lucian päivän kunniaksi koristelemme opistoa erilaisin sisustusvaloin ja jokainen halukas tyttö/nainen puetaan Luciaksi ja hänestä otetaan valokuva. Kuvista tehdään kollaasi ja jokainen saa tietysti itsestään otetun kuvan muistoksi Lucia -neitona olostaan. Lisäksi leivomme
Lucia -pullia päiväkahville kaikkien herkkusuiden iloksi.