KONTRASTI

Teemaviikot ja -viikonloput

Teemaviikonloput
 

Opisto järjestää ohjattua ohjelmaa omille opiskelijoilleen viikonloppuisin. Lyhyet viikonloppukurssit ovat olleet hyvin suosittuja, joten järjestämme mahdollisuuden myös muillekin osallistua näihin teemaviikonloppuihin. Jos haluat pientä katkoa ja virkistystä arkeen mukavassa seurassa ja mielenkiintoisten teemojen parissa, niin tämä on juuri sinulle!

 

Hinta 55 euroa (alv 0 %), sisältää majoituksen ja ruoan.

 

Ilmoittaudu teemaviikoille ›

 

Lisätietoja ja ilmoittautumiset:

 

Kurssikoordinaattori Sami Leppäkangas,
Puhelinnumero: 040 036 5375

Sähköpostiosoite: sami.leppakangas@lehopisto.fi

 

 

Teemaviikonloput 2022

 

21.-23.1.2022 Turvallisuuden aakkoset

Ohjelma sisältää pieniä toiminnallisia harjoituksia, jotka lisäävät kodin turvallisuutta. Saamme vieraita, jotka kertovat kuinka apua pyydetään ja kuinka kaveria autetaan. Turvallisuuden aakkosia harjoitellaan myös draaman keinoin. 

18.-20.2.2022 Lumen ja jään taikaa

Viikonlopun ohjelmassa on lumen maalaamista ja jääkoristeiden tekemistä. Lisäksi voit osallistua tarkkuusheittokisaan lumipalloilla, pelata risti nollaa pihalla ja etsiä aarteita lumen keskeltä. Kukahan kruunataan viikonlopun päätteeksi lumikuninkaaksi ja lumikuningattareksi?

25.-27.3.2022 Rytmit veressä

Musiikin rytmit täyttävät opiston ja kaikki saavat nauttia musiikista laulaen, tanssien, soittaen ja kuunnellen. Toivekonsertissa saa toivoa lempikappaleita ja ruutuvisassa arvuutellaan suomalaisia artisteja.

29.4-1.5.2022 Lystikästä vappua

Viikonloppuna juhlitaan vappua koristeita ja leivonnaisia tekemällä. Jokainen voi testata taitonsa serpentiinitiellä ja pallomeressä. Ilmapallotkin on täytetty aivan jollain muulla kuin ilmalla ja sinun pitää ratkaista mitä pallojen sisällä on. Vapun kunniaksi laitetaan naamarit kasvoille ja kaikki voivat osallistua Arvaa kuka –kisaan.

20.-22.5.2022 Tuulahduksia maailmalta

Ohjelmassa tutustutaan eri maanosiin tehden mielikuvitusmatkoja ympäri maapallon. Valmistamme ja maistelemme eurooppalaisia, afrikkalaisia, aasialaisia ja amerikkalaisia herkkuja. Ehkäpä saamme myös vieraan jostain kaukaa!

26.-28.8.2022 Juhlitaan luontoa

Suomen luonnon juhlapäivää juhlitaan hymyillen, rennosti ja pilke silmäkulmassa. Liikumme luonnossa, valmistamme ja syömme Suomen luonnon päivän leivoksen ja askartelemme oman Sibeliusboksin.

16.-18.9.2022 Liikettä niveliin

Euroopan liikkujan viikolla kannustetaan liikkumiseen. Voit osallistua viikonlopun aikana kampanjaan, jossa kerätään tarroja erilaisista liikuntakokeiluista. Kokeile erilaisia lajeja ja innostu liikkeelle yhdessä ystävien kanssa. Kun liikuntapassissa on kymmenen tarraa, saat hauskan yllätyksen.

30.9-2.10.2022 Näy vahvasti

Viikonloppuna avataan heijastinkausi ja pidetään juhlat heijastinpäivän kunniaksi. Viikonlopun aikana on myös heijastinaiheisia kilpailuja, joihin osallistumalla selviää, kuinka heijastin toimii pimeässä. Lisäksi rakennamme yhdessä heijastinpuun ja tietenkin voit tehdä itsellesi heijastimen.

4.-6.11.2022 Pelaillaan

Pelaaminen on hauska harrastus ja viikonlopun ohjelmassa on kaikille tuttuja pelejä ja ehkä muutama uusikin pelituttavuus. Ystävien kanssa saat tehdä hauskat pelihahmot, jotka ripustetaan kaikkien iloksi aulakahvioon. Tiedätkö muuten mikä on pehmoGo? Jos et, se selviää sinulle viikonlopun aikana.

9.-11.12.2022 Tervetuloa tonttukouluun!

Viikonloppuna pääset tonttukouluun. Koulussa on neljä eri työpajaa eli kurssia, joissa näitä tärkeitä tonttutaitoja opetellaan. Hiippailupajalla opitaan liikkumaan hiljaa. Leivontapajalla kaikkien leipomistaidot tarkastetaan. Joululahjapajalla saa tehdä lahjan jollekin itselle tärkeälle ihmiselle ja koristepajalla tehdään joulukoriste, jonka ripustatte omaan kotiin luomaan joulun tunnelmaa. Kun kaikki kurssit on suoritettu, niin jokainen saa tonttukoulun todistuksen.